Idei creative pentru decorarea ouălor de Paști

0

Decorarea ouălor de Paști este îmbrățișată de toată lumea, fie că ești creștin sau nu, toate culturile se bucură să transforme această sărbătoare simbolică în artă. Cromatica pe care o putem alege pentru vopsirea ouălor este largă, fiecare culoare având o semnificație aparte: galbenul reperezintă lumina, tinerețea, recolta bogată, ospitalitatea; roșul este simbolul sângelui, al vieții, al soarelui, al dragostei; albastrul ne duce cu gândul la  văzduh, talisman al vitalității și al sănătății; negrul devine simbolul absolutului, al statorniciei și al eternității iar maroul este simbolul pământului roditor.

După alegerea cromaticii, imaginația dumneavostră poate lua forme nebănuite, ca de exemplu puteți întipări galaxia pe ouăle de Paști. O altă idee este să folosiți un marker negru și să desenați pe ele diferite forme geometrice sau florale.

creative-easter-eggs-21-4 (1)

creative-easter-eggs-21-2

sau

creative-easter-eggs-27-1__605 (1)

 

O inspirație din natură ar fi să îmbrăcați ouăle cu diferite frunze sau flori, apoi puse într-un ciorap. Acestea se fierb cu foi de ceapă iar formele frunzelor și a florilor se vor imprima pe suprafața acestora.

creative-easter-eggs-3-1

creative-easter-eggs-3-2

creative-easter-eggs-3-3

creative-easter-eggs-3-4__605

 

O altă variantă deloc greu de realizat este mozaicul creat pe ouă. Puteți picta fiecare bucată pe care o lipiți cu o altă culoare.

creative-easter-eggs-34__605

Pentru o atmosferă elegantă, o idee excelentă este să cumpărați foiță de metal aurie și să o aplicați neglijent. Ouăle vor avea un aspect prețios.

creative-easter-eggs-36__605 (1)

 

Dacă aveți dexteritate la croșetat cu atât mai bine, ouăle vor arăta extraordinar îmbrăcate în ”crochet”. Iar accesoriile vor rămâne și pentru anii viitori.

creative-easter-eggs-6__605

 

Bomboanele colorate vor da un aspect vioi și jucăuș. Cei mici se vor bucura din plin când vor vedea ouăle învelite în preferatele lor, bomboanele! O altă idee care îi va încânta nespus pe cei mici sunt ouăle în formă de Minioni, personajele din filmul animat, sau pictatul cu acuarele și creioane colorate în diferite modele.

creative-easter-eggs-1-1

creative-easter-eggs-1-2__605

sau

creative-easter-eggs-37__605 (1)

sau

creative-easter-eggs-8-1

creative-easter-eggs-8-2__605

 

Nuanțele estompate se pot obține prin vospirea naturală. Sfecla, afinele sau alte ingrediente naturale sunt lăsate la fiert în oțet, împreună cu ouăle, iar apoi compoziția este pusă la frigider peste noapte. A doua zi veți avea ouă vopsite bio, cu nuanțe delicate, naturale.

101859017.jpg.rendition.largest

Sclipiciul nu poate da greș dacă ești un iubitor ai anilor 80, așa că nu-ți fie teamă să vopsești ouăle de Paști cu diverse culori extravagante.

101906337.jpg.rendition.largest

 

Sursa foto: boredpanda.com, bhg.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here