Cum să ai un gazon de care să fii mândru

1

Pentru a evita îngălbenirea ierbii și apariția peticelor de pământ, fiți conștienți de faptul că în fiecare lună a anului trebuie să treceți în agenda grădinarului câteva activități la capitolul ”întreținerea gazonului”.

Maşina de tuns iarba trebuie să aleasă în funcție de mai mulți factori. O mașină de tuns gazonul poate fi electrică (ușoară și cu sistem flexibil de manevrare) sau cu motor termic pe benzină. O mașină electrică de tuns gazonul este ușoară și are un sistem flexibil de manevrare. Puterea motorului pentru o maşină electrică este cuprinsă între 800 și 1500 W şi este important de știut faptul că veți avea nevoie și de un prelungitor pentru alimentaresau de acumulatori performanți.

Mașina de tuns gazon cu baterii este foarte practică și oferă o flexibilitate mare, însă are dezavantajul că bateriile nu pot fi folosite mai mult de 60-70 de minute, după care necesită reîncărcare. O soluție este să cumpărați o baterie de rezervă și s-o folosiți alternativ cu prima. Dacă optați pentru o mașină de tuns gazon cu motor pe benzină, aceasta estepotrivităîn special pentru suprafețele mari, de peste 800 mp, deoarece este grea și dificil de manevrat în curțile mici. Necesită schimbarea uleiului de motor după un anumit interval de funcționare: primul schimb după 4 ore, apoi din 25 în 25 de ore. Trebuie să aveți în vedere faptul că o curățare a filtrului de aer se realizează de 1-2 ori pe an.

Avantajele robotului de tuns iarba

În timpul sezonului ploios, gazonul trebuie tuns la 2-3 zile, dacă se dorește ca acesta să aibă un aspect unitar și îngrijit. Fie că proprietarii folosesc o soluție de tundere cu motocoasă sau mașină, tot le consumă timp. Altfel, sunt obligați să angajeze o persoană care să o facă în locul lor. Pentru proprietarii care au de întreținut suprafațe de gazon în jurul casei și nu au suficient de mult timp să o facă personal, recomandarea estesă achiziţioneze un utilaj de tip robot, iMow.

Un astfel de utilaj IMow este o soluție tehnică ideală care asigură pe de o parte un nivel constant al firelor de iarbă, dar și un nivel optim de îngrășare a pământului, deoarece tunde în permanență firele de iarbă, lăsând în urmă bucăți milimetrice care păstrează umiditate.

Pentru un astfel de utilaj este suficient să i se comunice perimetrul de desfășurare, prin instalarea unor fire de demarcație, iar pe acest spațiu el își va face treaba non-stop. Încărcarea acumulatorului o realizează singur în stația de andocare, iar dacă începe să plouă afară, senzorul de umiditate îi transmite utilajului retragerea la docking până când vremea își revine.

Citește și STIHL lansează două noi motocoase profesionale de mare putere, special configurate pentru piața locală

 

 

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here