Cum să decorezi bucătăria: 10 idei frumoase

3

Amenajarea bucătăriei este unul dintre cele mai complicate proiecte de întreprins. Motivele sunt diferite. În primul rând, este dificil să te hotărăști asupra poziției accesoriilor de mobilier și a aparatelor de uz casnic, deoarece nu te poți răzgândi mai târziu.

Decorarea bucătăriei poate fi însă o activitate incitantă, este totuși necesar să ne dedicăm cu grijă, fără a neglija micile detalii care sunt cele care garantează armonia întregului.

1. Imaginile gigantice

O poză valorează cât o mie de cuvinte, este bine cunoscută. Așadar, de ce să nu alegi să îmbraci pereții tăi cu reprezentările obiectelor pe care le preferi? În exemplu vă oferim câteva flori gigantice care personalizează acest mediu într-un mod inconfundabil. Chiar și culoarea roz care se sprijină pe țiglă întunecată caracterizează și mai mult pereții bucătăriei moderne.

2. Mozaicul în stil rustic

Daca însă îți place mai mult un stil rustic și putin vintage, îți oferim acest mozaic de faianță de diferite culori și modele care face ca peretele de deasupra dulapului de bucatarie sa fie unic și irepetabil. Compoziția se potrivește foarte bine și cu lemnul rustic al mobilierului și al tapetărilor pereților.

3. Eleganța geometriei

O soluție la fel de originală este cea pe care o propunem în această imagine care reprezintă o bucătărie cu un design modern cald și primitor. Peretele alb din fața unității de bucătărie este acoperit cu plăci hexagonale ultramoderne așezate într-un model de fagure pentru a forma o compoziție care se extinde liber, fără limite rigide. O varianta care poate fi replicată fără prea multă dificultate și din care cu siguranță te poți inspira.

4. Decorațiunile originale

O altă variantă a plăcilor ceramice tradiționale este cea pe care ți-o arătăm în această imagine. O reinterpretare ultra-originală, plină de culori și forme desenate manual. Un decor foarte distractiv care personalizează puternic întregul ambient al bucătăriei. Tu alegi.

5. O notă romantică

Preferi o soluție puțin mai romantică și mai sofisticată? Aruncă o privire la această combinație de plăci albe lucioase care înfrumusețează foarte mult această bucătărie în stil shabby foarte șic! Plăcile glazurate ies în evidență într-un mediu care este triumful albului în care domnește o mare armonie între culori, forme și proporții.

6. Piatră naturală

Daca esti în căutarea unei cu totul altă alternativă față de cele propuse până acum, atunci optează pentru piatra naturală care oferă un univers de posibilități și care – mai presus de toate – dă un mare caracter pereților bucătăriei în care este fixată. Este un material care se potrivește perfect în mediile rustice, în încăperi mobilate cu mobilier de design modern și, de asemenea, în contexte industriale. A vedea e a crede!

7. Modernitate cu piatră

Combinația dintre piatră brută și modernitate funcționează foarte bine, în ciuda faptului că este compusă din două elemente inițial în contrast unul cu celălalt. Din acest exemplu poți înțelege că soluțiile de decorare pentru bucătăria ta sunt cu adevărat nesfârșite. Piatra care acoperă peretele pune în valoare inconfundabil un spațiu unic care emană modernitate.

8. Decorare practică, funcțională și imaginativă

Cine a spus că bucătăria nu poate fi un loc care să transmită distracție, unde poate fi dezlănțuită atât imaginația artistică, cât și cea culinară? Imaginea pe care o propunem este tocmai realizarea acestui proiect. Peretele camerei este acoperit în întregime cu o tablă scrisă unde poți desena și lăsa mesaje confidențiale celor dragi. Sau poate vă puteți fixa lista de cumpărături. Nu ne imaginăm cât de mult se pot distra cei mici pe o suprafață atât de mare și liberă!

9. Bucătăria din lemn

Printre celelalte solutii de placare a peretelui bucătariei se numără clar cea din lemn. Un material clasic de care nu te saturi niciodata și datorită capacității de a amenaja orice spațiu într-un mod cald și complet care aproape întotdeauna se îmbină foarte bine cu contextul înconjurător. Dacă aceasta este alegerea dvs., rețineți că va trebui să achiziționați panouri impermeabile și, mai ales, neinflamabile.

10. Atingeri de culoare

In fine, în cazul în care nu ai foarte mult spațiu la dispoziție pentru a decora pereții bucătăriei tale. În acest caz, puteți opta pur și simplu pentru o culoare frumoasă de vopsea care să se întindă pe perete. În acest caz va trebui să te pricepi la alegerea culorii potrivite, nuanța care se îmbină bine cu restul mobilierului, designul acestuia și cu parchetul.

sursă: Homify

traducere:C.L

citește și Idei de decorat camera copiilor pentru o curățenie ușoară

 

3 comentarii

  1. […] Amenajarea bucătăriei este unul dintre cele mai complicate proiecte de întreprins. Motivele sunt diferite. În primul rând, este dificil să te hotărăști asupra poziției accesoriilor de mobilier și a aparatelor de uz casnic, deoarece nu te poți răzgândi mai târziu. Decorarea bucătăriei poate fi însă o activitate… Cititi mai multe aici: Cum să decorezi bucătăria: 10 idei frumoase […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here