Importanța unui hosting profesional pentru bloguri și website-urile de știri

1

În ziua de azi, un blog sau un website profesional de știri poate reprezenta o sursă sigură de venit suplimentar, sau chiar într-un job full time, foarte satisfăcător. În comparație cu profiturile pe care ți le poate aduce un astfel de proiect, referitor la bani, investiția în el este minimă, dar există și câteva lucruri, printre care și serviciul de hosting pe care îl alegi, cărora trebuie să le acorzi o importanță deosebită.

 

De ce este important un hosting de calitate pentru un blog sau un website de știri?

 

Blogurile și website-urile de știri au în comun faptul că pentru ambele tipuri de website-uri se folosește în general aceeași metodă de monetizare. Când vorbim de veniturile obținute din blogging, dar și din cele generate de website-urile de știri de gândim mai ales la bani obținuți din reclame de tip AdSense și publicare de advertoriale. Pentru ambele metode de monetizare de acest fel însă, un condiție esențială de îndeplinit este atingerea unui volum mare de trafic.

 

Nu poți câștiga bani din reclamele AdSense dacă website-ul tău nu are un număr mare de vizitatori care să le privească sau să le acceseze și de asemenea, nici specialiștii în marketing nu vor alege publicația ta pentru a-și promova clienții dacă atunci când postează advertoriale pe ea nu există nimeni care să le citească.

 

Pe de altă parte, în ceea ce privește traficul, pe lângă calitatea conținutului și alinierea lui la trendurile actuale, foarte importante pentru un website sunt și viteza lui de încărcare, precum și perioada de timp în care el poate fi accesat de vizitatorii săi, cunoscută și sub numele de uptime. Iar aceste condiții sunt imposibil de îndeplinit în lipsa unui serviciu profesional de hosting.

 

Beneficiile unui hosting de calitate pentru bloguri și website-urile de știri

 

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, un hosting de calitate crește în primul rând viteza de încărcare a website-ului tău. Este esențial atunci când alegi un serviciu de hosting să te orientezi după pachetul care îți oferă necesarul de resurse pentru tipul de website pe care îl deții.

 

La Hostx.ro de exemplu, ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de pachete de găzduire, adaptate pentru fiecare tip de afacere în parte. Astfel, pachetul standard, cel mai convenabil de altfel, este potrivit pentru blogurile de abia create, care nu au încă un număr mare de vizitatori, dar au nevoie de un mediu propice dezvoltării lor. Pachetul de găzduire WordPress este și el o alegere foarte bună când vine vorba de viteza unui website construit pe această platformă deoarece doar dacă păstrezi actualizările la zi și ai pe cineva care să-ți facă curățenie în module atunci când este cazul poți avea parte de un blog sau un website de știri creat în WordPress rapid. Și în final, pachetele VPS sunt ideale pentru website-urile mari, cu un trafic foarte intens, dar și cu foarte mult conținut, care trebuie să se încarce pe orice terminal în mai puțin de cât ai clipi o dată.

 

Tot de hosting ține și uptime-ul. În mod ideal, orice website ar fi bine să poată fi accesat oricând de către potențialii săi cititori. Dar cum acest lucru este practic imposibil, dacă luăm în calcul toate evenimentele neașteptate care pot perturba funcționalitatea unui server, ca proprietar de website trebuie să urmărești serviciile de găzduire care îți garantează un uptime cât mai mare. Și la acest capitol Hostx este o soluție foarte bună întrucât acest serviciu de găzduire online promite un uptime de 99.9%, mai mult decât satisfăcător chiar și pentru un blog foarte popular, sau un website de știri de ultimă oră.

 

În concluzie, hosting-ul are o importanță foarte mare pentru orice tip de website, dar mai ales pentru bloguri și website-urile de știri. Un hosting de calitate maximizează viteza de încărcare a website-ului tău și îl menține mereu activ, două condiții absolut esențiale atunci când îți dorești să ai parte de succes.

un comentariu

  1. […] În ziua de azi, un blog sau un website profesional de știri poate reprezenta o sursă sigură de venit suplimentar, sau chiar într-un job full time, foarte satisfăcător. În comparație cu profiturile pe care ți le poate aduce un astfel de proiect, referitor la bani,… Cititi mai multe aici: Importanța unui hosting profesional pentru bloguri și website-urile de știri […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here