Cum sa decorezi o locuință închiriată

0

De cele mai multe ori o locuinta inchiriata nu arata exact cum ti-ai dori, dar nici nu esti dispus sa cheltui prea mult să o decorezi spatiului. Exista totusi solutii la indemana oricui pentru a moderniza interiorul si a-l adapta preferintelor, iar pentru asta ai nevoie mai mult de imaginatie decat de obiecte sofisticate. O draperie viu colorata sau o opera de arta supradimensionata cu care sa acoperi un perete usor patat pot da o nota de originalitate casei. Dar mai bine va lasam sa descoperiti  propunerile noastre:

1. Plante vii

Daca timpul nu iti permite sa ingrijesti plante ornamentale in ghivece, opteaza pentru buchete de flori pe care sa le asezi in vaze cu design deosebit. Pare un truism, insa plantele vii anima locuinta si imbunatatesc calitatea aerului nu sunt doar un moft când decorezi un spaţiu. In plus, ofera diversitate cromatica si le poti asorta usor cu decorul.

flori

2. Culoare pentru pereti

Desi vopsirea peretilor este de departe cea mai eficienta metoda pentru a schimba imediat aspectul camerelor, intr-o locuinta inchiriata ar fi dificil sa faci asta si sa scapi nemustrat de proprietar, mai cu seama daca preferi pastelurile. Iata un truc: iti amintesti cum arata picturile abstracte ale artistului american Jackson Pollock? Foloseste mai multe nuante de vopsea cu care sa acoperi o suprafata alba si creeaza rapid un tablou supradimensionat pe care sa il asezi pe un perete. Avantajele sunt ca poti schimba picturile cand te plictisesti de ele si ai toate sansele sa devii un artist apreciat pe masura ce musafirii vor vedea operele de arta.

pictura

2. Stickere pentru pereti

Sunt amuzante si, in functie de design, creeaza iluzia de largire a spatiului in combinatie cu piesele de mobilier. Fie ca aplici litere pentru a crea mesaje pe pereti, fie ca alegi diferite desene, locuinta ta va deveni cu siguranta mai interesanta. In plus, stickerele sunt la moda si arata mai bine decat clasicul tapet.

sticker

3. Oglinzi

Asezate in locurile potrivite, oglinzile creeaza efecte nebanuite. E drept ca intretinerea acestor suprafete necesita efort sporit, dar merita! Intr-un spatiu relativ mic, cum ar fi un hol sau un dressig, oglinda dubleaza la propriu profunzimea imaginii. Plasarea oglinzii pe peretele perpendicular cu fereastra este cea mai indicata alegere – va reflecta lumina naturala, facand ca incaperea sa para mai generoasa. In plus, in functie de forma si inramare, oglinzile se potrivesc oricarui stil decorativ, de la cel romantic, la cel high-tech.

oglinda

4. Clante si interupatoare noi când decorezi locuinţa

Poate ca acestea sunt “detalii” care trec neobservate la prima vedere, dar in realitate ele pot schimba semnificativ decorul. Pentru ca efectul sa fie mai puternic, alege clante sau intrerupatoare care sa contrasteze cu culoarea usilor sau a peretilor.

clante

5. Covoare si perne colorate

Nu de putine ori podeaua unei locuinte inchiriate are imperfectiuni care pot altera decorul casei daca nu sunt acoperite. Foloseste covorase colorate, cu forme nostime, pentru a delimita diferite spatii in incapere. Daca preferi totusi sa nu acoperi podeaua, poti opta pentru perne cu diferite dimensiuni. In ultima instanta, cele doua optiuni pot fi combinate si asortate din punct de vedere cromatic, cu conditia sa nu faci exces.

covoare-perne

 

Autor:

Alina Boicu

 

Surse foto:

dalidecals.com

stylemepretty.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here