Cum să îți construiești o casă modernă cu buget redus

0

Iată un exemplu interesant de locuință simplă și modernă, construită cu buget redus. Firma de arhitectură Glamuzina Paterson, cu sediul în Auckland, Noua Zeelandă, a realizat un proiect special pentru un cuplu care a avut la dispoziție un buget foarte mic. Casa alcătuită din două corpuri cu aspect de containere suprapuse este aparent banală, însă pe măsură ce o explorăm își dezvăluie șarmul.

Exteriorul cu aspect de monolit negru contrastează cu cadrul natural, dar se integrează perfect în peisajul forestier splendid. Arhitecții de la Glamuzina Paterson au găsit o metodă eficientă de a delimita încăperile locuinței cu un singur dormitor astfel încât să nu folosească pereți sau alte înlocuitoare care ar fi ocupat spațiu. Împărțită pe patru nivele la interior, locuința are podeaua compusă din diferite tipuri de lemn reciclat, iar pereții albi permit luminii să creeze efectul de lărgire a spațiului.

Intrarea în dormitor se face în partea superioară a casei, iar la parter a fost amenajată o bibliotecă spațioasă care se înalță până la mezaninul format cu ajutorul unui perete care o întretaie. Casa cu ferestre largi ocupă suprafața de 81 metri pătrați și a fost construită în 2012.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: archiexpo.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here