Cum să îți lărgești încălțămintea strâmtă, fără să o strici

1

Tuturor ni s-a întâmplat să cumpărăm, primim sau comandăm, o pereche de încălțăminte, care să nu fie chiar așa comodă, ba mai mult să ne și strângă sau să ne dăm seama, după prima purtare că perechea respectivă, nu e chiar atât de comodă. Dacă până acum ți-ai aruncat perechile de încălțăminte sau le-ai dat altcuiva, află că există câteva metode care lărgesc materialul și care vă fac să puteți purta respectiva pereche.

Cum lărgești încălțămintea strâmtă

1. Ștergeți interiorul pantofilor cu spirt, apoi încălțați-i și purtați-i timp de 2 ore. Chiar dacă perechea nouă de pantofi vi se potrivește ca și mărime, vă recomandăm să faceți această procedură pentru a înmuia segmentele tari de piele.

2. Uscătorul de păr și o pereche de ciorapi groși vă vor ajuta să lărgiți încălțămintea rapid și eficient. Îmbrăcați ciorapii, apoi încălțați pantofii și suflați-i cu uscătorul de păr la regim de aer fierbinte timp de 15 minute.

3. Ungeți cu ulei de ricin încălțămintea din piele sau piele întoarsă care nu a fost purtată mult timp. După această prelucrare ștergeți bine toate urmele de ulei.

Descoperă și: Soluţii geniale pentru depozitarea pantofilor în holul de la intrare

4. Aplicați parafină pe interiorul pantofilor (puteți folosi o simplă lumânare din parafină) și lăsați-i așa peste noapte. Dimineața curățați bine pantofii, astfel încât să înlăturați toate urmele de parafină.

5. O metodă veche: ticsiți pantofii cu hârtie umedă de ziar și așteptați până se usucă de tot. E important să nu țineți între timp încălțămintea în apropierea surselor de căldura, uscarea trebuie să se petreacă în condiții naturale la temperatura camerei.

6. Și ca un mic bonus vă prezentăm probabil cea mai eficientă metodă de a lărgi încălțămintea. Umpleți cu apă niște pungi de plastic până la circa 1/4. Așezați pungile în interiorul încălțămintei și puneți-o în congelator până la înghețarea completă a apei. În procesul de congelare apa se va dilata și vă va lărgi încălțămintea.

Să sperăm că aceste metode vă vor ajuta să lărgiți încălțămintea strâmtă!

un comentariu

  1. […] Tuturor ni s-a întâmplat să cumpărăm, primim sau comandăm, o pereche de încălțăminte, care să nu fie chiar așa comodă, ba mai mult să ne și strângă sau să ne dăm seama, după prima purtare că perechea respectivă, nu e chiar atât de comodă. Dacă… Cititi mai multe aici: Cum să îți lărgești încălțămintea strâmtă, fără să o strici […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here