Separatoare de cameră, soluția simplă care rezolvă probleme complicate

0

Dacă nu avem o încăpere în plus pentru birou, spațiul de socializare și relaxare din living poate fi despărțit de cel în care se lucrează. Și un mic dormitor, la nevoie, poate fi separat într-un living. De asemenea, un open space care înglobează livingul și bucătăria poate fi delimitat. Separarea în acest caz poate fi realizată doar estetic, prin folosirea de pardoseli diferite.

Glasvandul – ușa pliantă, cu geamuri, care separă două încăperi – din casele sau apartamentele mai vechi era folosit în acest scop încă din construcția locuinței. Acesta separa de obicei zona de living de cea a diningului. De asemenea, putea separa livingul de birou. Ușile glasvandului se deschideau atunci când se dorea prezentarea mai largă a casei sau când musafirii era invitați la masă.

Descoperă și: Şapte idei ingenioase pentru separatoare de cameră

O draperie poate fi de asemenea folosită drept separator de spații iar la această soluție se apelează în special în cazul dormitorului, de fapt a spațiului în care este amplasat patul. Un mobilier cu volum mare poate foarte bine separa un spațiu, de exemplu în living.

O canapea, o bibliotecă sau un dulap, chiar un fotoliu pot foarte bine îndeplini acestă funcție. Sunt însă și obiecte de mobilier concepute în mod special pentru delimitarea spațiilor. Există însă o soluție care ne ajută să realizăm o împărțire vizuală bună și o folosire optimă a spațiului disponibil: paravanul sau „room divider-ul”.

O alegere ideală

Conceptul de „room divider” a fost preluat din cultura asiatică, unde, pentru delimitarea spațiilor de zi-noapte, se foloseau paravane ușoare din lemn cu pânză, decorate sau nu, care glisează, închizând spațiul. Ulterior, paravanul a jucat un rol important în dormitoarele europene, neexistând încă ideea de dressing room.

Astfel, paravanul era folosit de domnișoare pentru a-și schimba ținuta, fără a fi văzute de cei care ar fi putut intra pe ușă. Un room divider este un obiect care ar putea intra foarte bine în categoria „mobilier”, doar că se poate referi la aproape orice element care îndeplinește următoarele condiții: să despartă vizual două sau mai multe spații, să fie suficient de interesant încât atenția să cadă pe el și nu pe ce ascunde el și să preia sau să distrugă o simetrie, o cromatică, un ritm etc.

Paravanele se pot folosi cu succes în apartamente mari și mansarde, deoarece acestea prezintă deseori spații largi, dar în care se pot desfășura activități diferite. De asemenea, sunt o soluție și în magazine, saloane de frumusețe, saloane de fotografie/înregistrări, drept decor original și, în același timp, vestiar.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here