Când trebuie să înlocuiești pernele, află când este indicat de fapt să le schimbi

1

Durata de viață a pernelor depinde foarte mult de calitatea lor, dar și de felul în care acestea sunt întreținute. Specialiștii susțin că pernele au o durată de viață mică și se uzează destul de rapid. Iată când trebuie să înlocuiești pernele, multe persoane nu știu acest aspect!

La ce perioadă de timp trebuie înlocuite pernele

Un somn bun este vital pentru sănătatea fizică și mentală. O modalitate prin care putem îmbunătăți acest lucru este alegerea pernelor potrivite. Însă importantă este și întreținerea acestora, atunci când este necesar. Deoarece petrecem câteva ore bune cu capul sprijinit pe perne, este musai să fim atenție la calitatea și întreținerea lor.

Pernele trebuie schimbate în mod regulat, astfel duce la reacții alergice grave, erupții cutanate și chiar dureri de gât. În general, multe persoane își dau seama când o pernă trebuie înlocuită cu alta nouă.

Atunci când au dureri de gât și nu găsesc o poziție de somn confortabilă, atunci e momentul să schimbe pernele. În plus, atunci când observați umflături sau îngălbenirea excesivă a pernelor, este semn că acestea trebuie aruncate urgent.

Descoperă și: Cât de des este recomandat să speli și să schimbi lenjeria de pat pentru a ține la distanță bacteriile

Așadar, experții recomandă înlocuirea pernelor la fiecare 1 sau 2 ani, pentru că în acest fel se mențin curate și nu culeg alergeni care afectează sănătatea.

De obicei, o pernă confecționată din poliester poate avea o durabilitate de doar 1 an, în timp ce o pernă din latex poate dura până la 3 ani.

În plus, este bine să curățați perna și fețele de pernă în mod regulat pentru a-i îmbunătăți durata de viață. De fiecare dacă când spălați așternuturile, este important să spălați și pernele. De precizat că, dacă le băgați la mașina de spălat rufe, trebuie să puneți mingi de tenis, care vor ajuta umplutura pernii să se mențină în stare bună.

De asemenea, pernele ar trebui scuturate zilnic pentru a menține densitatea și elasticitatea umpluturii. Nu aspirați și nu bateți pernele, pentru a evita stricarea umpluturii.

Cum îți dai seama că trebuie să schimbi pernele

  • perna ta avea culoare albă atunci când ai cumpărat-o și acum s-a îngălbenit, este un semn că e prea veche și ar trebui înlocuită.
  • dacă transpiri mult în timpul nopții, trebuie să schimbi mult mai des perna.
  • dacă umplutura este în continuare plată după ce le-ai spălat la mașina de spălat rufe, este recomandat să înlocuiești perna cu alta nouă.

Pot produce alergii

O pernă veche poate produce alergii grave, precum curgerea sau înfundarea nasului, mâncărimi ale pielii și ochi iritați. Pernele care nu au fost înlocuite pot acumula acarieni, ciuperci, mucegai și păr de la animalele de companie.

Totodată, uleiurile de față și de păr, transpirația, saliva și alte murdării se pot infiltra în perne, provocând alergii la nivelul feței. De aceea, înlocuirea regulată a pernelor poate oferi un confort mai bun care nu vă irita pielea.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] Durata de viață a pernelor depinde foarte mult de calitatea lor, dar și de felul în care acestea sunt întreținute. Specialiștii susțin că pernele au o durată de viață mică și se uzează destul de rapid. Iată când trebuie să înlocuiești pernele, multe persoane nu… Cititi mai multe aici: Când trebuie să înlocuiești pernele, află când este indicat de fapt să le schimbi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here