Cum să ne construim altfel locuința

0
Casa YTONG

Chirpici, piatră, cărămidă, ciment, istoria ne-a pus la dispoziție o serie întreagă de materiale din care ne-am construit și ne construim locuința. În căutările lor continue pentru găsirea de noi soluții, specialiștii CasoTeca vă propun, astăzi, o nouă variantă, și anume blocurile de zidărie din BCA .

Produsă de Xella România, soluția Ytong A+ de 40 cm are performanțe energetice superioare și nu mai necesită utilizarea unor straturi termoizolatoare suplimentare aplicate pe fațadă. Se reduc astfel costurile, dar și intervalul alocat punerii în operă pentru aceste blocuri de zidărie.

“Îmbucurător pentru noi a fost să observăm în 2015 o creștere și pe partea de blocuri de locuințe. Se observă astfel că opțiunea pentru produse eficiente energetic și deschiderea către soluții care au ca principale avantaje confortul locuitorilor și performanța termică este în creștere.

În zona de office sau industrial una dintre cerințele principale ale cerere crescută pentru acest tip de produse pe dimensiune de 40 cm, venită din partea dezvoltatorilor clienților vizează rezistența mare la foc oferită de produsele YTONG”, declară reprezentanții Xella România.

Cine folosește blocurile YTONG?

montare YTONGBlocurile de zidărie YTONG A+ de 40 și 50 de centimetri au fost preferate, în special de constructorii de case individuale din toată țara.

Pentru zona de blocuri, în Bacău și Iași, companiile Fiald și Grupul de Firme Rustrans-Conextrust-Amici sunt deja parteneri cu tradiție pe această piață, utilizând blocuri cu grosimi de 40 de centimetri pentru zidăria exterioară a proiectelor dezvoltate.

Dezvoltatorul proiectului Complex Bistrița din Bacău a utilizat pentru pereții exteriori ai clădirilor soluții de zidărie YTONG A+ de 40cm și soluții de termosistem MULTIPOR pentru punțile termice pe stâlpi sau centuri. Se acordă, astfel, o atenție sporită evitării punților termice prin măsuri specifice acestor metode de construire.

Această termoizolare corectă a punților termice reduce drastic posibilitatea apariției condensului și a efectelor negative ale acestuia, asigurând durabilitatea construcției și prezența unui mediu sănătos și confortabil la interior.

Pentru compartimentările interioare dezvoltatorul a ales zidărie YTONG cu o grosime de 25 cm între apartamente și spre casa scării pentru un plus de izolare fonică. La interiorul apartamentului au fost folosite blocuri de zidărie YTONG cu o grosime de 15 cm pentru realizarea pereților despărțitori rezistenți care permit ancorarea unor piese de mobilier cu greutate ridicată.

De unde cumpărăm materialele

Produsele sunt disponibile în întreaga rețea de distribuitori Xella Ro, precum și în principalele lanțuri de distribuție tip DIY.

Despre Xella

Xella România este sucursala locală a companiei Xella International, înființată în anul 2003.  Compania este cel mai mare producător mondial de beton celular autoclavizat (BCA), blocuri de silicat de calciu si placi din fibra de gips.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here