Sucul de lămâie este utilizat în diferite rețete. Uneori avem nevoie de o cantitate mai mare de suc de lămâie, alteori de una mai mică. Bucătarii cu experiență au descoperit o metodă genială prin care pot stoarce lămâia fără a mai fi nevoiți să o taie.
Trucul este foarte util atunci când ai nevoie de o cantitate mai mică de suc de lămâie. În acest mod nu vei mai fi nevoit să te murdărești pe mâini și nici să pierzi timp utilizând storcătoarele clasice. De asemenea, eviți situația în care să arunci jumătatea de lămâie nefolosită.
Trucul este extrem de simplu și cu siguranță după ce îl vei afla, unele dintre rețetele tale vor mai simplu de preparat pentru tine. Trebuie doar să ai la îndemână un obiect ascuțit, precum o scobitoare sau un băț de lemn de frigăruie.
Cum procedezi? Rulează mai întâi lămâia pe masă, iar apoi cu scobitoarea sau bățul de frigăruie fă o gaură în vârful fructului. Stoarce cantitatea de suc dorită și ulterior învelește lămâia în folie de plastic sau introdu-o într-o pungă de plastic cu zip.