Cum să storci rapid sucul dintr-o lămâie fără să o tai. Trucul este uimitor, ușor de făcut și rapid

1
Această metodă este ideală pentru momentele când ești în grabă și ai nevoie de o cantitate mică de suc de lămâie. Lămâia este un fruct extrem de aromat, foarte popular în bucătărie printre gospodinele care vor să adauge un prospețime gustului preparatelor sau băuturilor pe care le fac.
Dar știai că sucul de la lămâie poate fi stors și fără să o tai? Iată un truc uimitor care pe care cu siguranță îl vei folosi și tu de acum încolo atunci când vei avea nevoie. Durează mai puțin de un minut să îl obții.
Cum să storci sucul dintr-o lămâie, ușor și rapid, fără să o tai

Sucul de lămâie este utilizat în diferite rețete. Uneori avem nevoie de o cantitate mai mare de suc de lămâie, alteori de una mai mică. Bucătarii cu experiență au descoperit o metodă genială prin care pot stoarce lămâia fără a mai fi nevoiți să o taie.

Trucul este foarte util atunci când ai nevoie de o cantitate mai mică de suc de lămâie. În acest mod nu vei mai fi nevoit să te murdărești pe mâini și nici să pierzi timp utilizând storcătoarele clasice. De asemenea, eviți situația în care să arunci jumătatea de lămâie nefolosită.

Trucul este extrem de simplu și cu siguranță după ce îl vei afla, unele dintre rețetele tale vor mai simplu de preparat pentru tine. Trebuie doar să ai la îndemână un obiect ascuțit, precum o scobitoare sau un băț de lemn de frigăruie.

Cum procedezi? Rulează mai întâi lămâia pe masă, iar apoi cu scobitoarea sau bățul de frigăruie fă o gaură în vârful fructului. Stoarce cantitatea de suc dorită și ulterior învelește lămâia în folie de plastic sau introdu-o într-o pungă de plastic cu zip.

Astfel, lămâia se va păstra proaspătă, fără a prinde miros de frigider și o vei putea utiliza ori de câte ori ai nevoie. De asemenea, un alt avantaj este că vei evita uscarea fructului, așa cum se întâmplă în multe cazuri.

Citește și: De ce să nu pui niciodată lămâie în ceai. Greșeala întâlnită frecvent

Sucul de lămâie, eficient în cazul vaselor murdare

Zeama de la lămâie nu este utilizată doar în prepararea rețetelor, ci îți poate fi de ajutor și în diferite treburi casnice, precum curățarea vaselor. Grăsimea întărită și mâncarea arsă se pot îndepărta greu de pe vase, iar detergentul obișnuit poate să nu fie destul de eficient.

Însă nu este recomandat să utilizezi un detergent foarte puternic, pe bază de compuși chimici agresivi. Pentru a crește eficacitatea detergentului tău obișnuit îl poți combina cu ingrediente naturale, precum sucul de lămâie.

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here