Apartament interbelic amenajat cu materiale contemporane

Apartamentele din blocuri vechi pot fi amenajate în stil clasic dar şi modern cu materiale contemporane

2
Decoraţiunile, accesoriile şi tablourile încălzesc ambianţa apartamentului
Decoraţiunile, accesoriile şi tablourile încălzesc ambianţa apartamentului

Blocul deosebit de solid, cu faţada din cărămidă aparentă, a fost realizat  imediat după terminarea războiului. Rezistenţa este foarte bună, nu numai datorită faptului că a trecut peste ea doar cutremurul din 1977 ci şi cadrelor solide din fier beton precum şi a sistemului baliză: sunt 2 – 3 niveluri de subsol, ceea ce face ca la un eventual cutremur, această structură să ancoreze întreaga clădire.

Soluţii de arhitectură

Deşi în principiu păstrarea balcunului este recomandată, în cazul de faţă acesta a fost închis, în ideea existenţei unui tampon de aer  şi poate fi folosit ca loc de fumat.

Apartamentul avea în componenţă o mică încăpere – cameră de serviciu, specific apartamentelor interbelice. Aceasta a fost transformată în bucătărie (închisă) iar spaţiul iniţial al bucătăriei a fost inclus în living care a căpătat dimensiuni confortabile. Baia este cu cadă ca în toate apartamentele interbelice elegante iar dormitorul este dotat cu un dressing generos.

Design interior

Prin plasarea şi arhitectura clasică, apartamentul a reprezentat o adevărată provocare pentru designerul Maria Dulhan, care a luat hotărârea de a-l amenaja. În acest scop, a mers pe ideea unui design de interior care să ofere confort şi eleganţă în stil clasic dar cu materiale contemporane şi accente de glam.

 

Interiorul cozy şi prietenos este dat de şemineul din living şi de culorile blânde ale pereţilor.
Interiorul cozy şi prietenos este dat de şemineul din living şi de culorile blânde ale pereţilor.

Rezultatul este un interior cozy, cald.şi prietenos. Această ambianţă este dată nu numai de şemineul din living ci şi de culorile blânde ale pereţilor şi draperiilor precum şi „cadrul moale”, oferit de canapeaua de dimensiuni mari, şi acoperirile de pardoseală: covoare şi mocheta, pentru care călcătura este plăcută şi preia stresul. Ca deobicei, designerul realizează scenografii elegante şi rafinate, reuşind un bun echilibru al interiorului.

Accente glam sunt realizate prin intermediul tapetului cu modele spectaculoase, candelabrelor şi oglinzilor
Accente glam sunt realizate prin intermediul tapetului cu modele spectaculoase, candelabrelor şi oglinzilor

Deoarece apartamentul nu era foarte luminos, au fost folosite închideri de uşi de sticlă glisante. Deasemenea din design nu lipsesc oglinzile care măresc spaţiul şi dau un plus de eleganţă. Acesta este subliniat de elementele clasice: iluminatul cu candelabre şi  profilele decorative. Accentele scenografice au fost realizate cu ajutorul tapetului cu modele spectaculoase precum şi cu operele de artă. Deasupra patului din dormitor a fost folosit un puzzle decorativ cu alb şi negru ce aduce şi un plus de culoare. Pe hol o decoraţie pe perete de dimensiuni mari evocă tendinţa ecologică

Draperiile şi oerele de artă oferă un plus designului de interior
Draperiile şi oerele de artă oferă un plus designului de interior

 

Pentru pardoseală a fost folosit parchetul laminat care asigură şi o protecţie fonică. În tot apartamentul există un dialog parchet-gresie. În hol, baie şi bucătărie a fost folosită gresia de dimensiuni mari  (60 x 120) care prezintă avantajul unei curăţiriri uşoare datorită lipsei rosturilor unde se adună de obicei murdăria. Mobilierul este din lemn şi mai degrabă minimalist.

 

2 comentarii

  1. […] Blocul deosebit de solid, cu faţada din cărămidă aparentă, a fost realizat  imediat după terminarea războiului. Rezistenţa este foarte bună, nu numai datorită faptului că a trecut peste ea doar cutremurul din 1977 ci şi cadrelor solide din fier beton precum şi a sistemului baliză:… Cititi mai multe aici: Apartament interbelic amenajat cu materiale contemporane […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here