Cum setezi corect aerul condiționat iarna. Așa îți încălzești rapid locuința și vei avea un consum mai mic la factură

0

Aparatul de aer condiționat este esențial în orice locuință, însă mulți aleg să-l utilizeze doar în sezonul cald, fără a ști că poate servi și ca sursă de încălzire în timpul iernii. Acest dispozitiv poate funcționa eficient și în sezonul rece, cu condiția să fie setat corespunzător. Iată cum se procedează!

Cum setezi corect aerul condiționat iarna

Aparatul de aer condiționat reprezintă un ajutor valoros în orice locuință, inclusiv în sezonul rece. Astfel, cei care dispun de un aparat de aer condiționat reversibil, capabil să genereze și căldură, îl pot utiliza cu succes și în zilele reci de iarnă.

În plus, nu generează costuri semnificative la factura de energie electrică, atât timp cât este configurat corect.

De regulă, în sezonul estival, aparatul de aer condiționat elimină căldura din interiorul locuințelor, dar și o parte semnificativă din umiditatea ambientală. În perioada rece a anului, procesul este invers.

Aparatul de aer condiționat preia căldura din aerul exterior și o transferă în interiorul locuinței. Este important de menționat că acest fenomen are loc atunci când temperatura exterioară este mai mare de zero grade Celsius.

Descoperă și: Cel mai bine pus la punct sistem centralizat de încălzire

Temperaturile nu trebuie să coboare sub zero grade afară

Așadar, vă puteți încălzi eficient cu aparatul de aer condiționat iarna, dacă afară sunt peste 5 – 7 grade Celsius. De exemplu, cu cât temperatura de afară este mai ridicată, spre 10 grade, aparatul de aer condiționat încălzește mai repede aerul din cameră și are un consum mult mai mic.

Puteți întrerupe funcționarea caloriferelor în încăpere și puteți utiliza cu încredere aparatul de aer condiționat. Totuși, trebuie să țineți cont că aparatul de aer condiționat nu poate fi folosit în zilele reci.

De obicei, AC-ul este preconfigurat la o temperatură minimă de 23 de grade Celsius, considerată optimă pentru o cameră de cel puțin 20 de metri pătrați. În sezonul rece, pentru a reduce consumul de energie, puteți seta aparatul între 20 și 23 de grade Celsius.

Există și aparate performante care încălzesc eficient aerul din încăpere chiar și în condiții de ger. Un aparat de aer condiționat utilizat iarna poate avea un consum similar de electricitate cu cel al unei aeroterme.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here