Cum transformi o cafenea mică într-un spațiu funcțional. Sfaturi de la designeri de interior

0

Amenajarea unei cafenele mici este o provocare, nu o misiune imposibilă. Lumina, tematica și dispunerea obiectelor de mobilier trebuie gândite și alese astfel încât, împreună, să confere identitate spațiului și să transmită ideea de familiaritate și confort.

Cafenelele mici sunt, în general, spații intime unde clienții pot veni să se relaxeze sau chiar să poată lucra într-un mediu cât mai confortabil. De aceea este important ca într-o cafenea mică să valorifici în mod creativ chiar și cele mai nesemnificative spații.

Iată câteva trucuri de design interior cu care poți transforma o cafenea mică într-un spațiu funcțional, fără să sacrifici confortul sau designul.

Optimizează fluxul de circulație

Configurația barului, a zonei de preparare a cafelei și a zonei de relaxare contribuie împreună la crearea unei experiențe plăcute și le oferă clienților motive să se întoarcă la cafenea. Asigură-te că ai un flux de circulație optim în cafenea și că există suficient spațiu între mese pentru ca oamenii să se miște liber.

Spațiul redus face ca totul să pară complicat de realizat, însă un designer de interior te poate ghida prin multitudinea de idei amenajare cafenea mica pentru a obține rezultatul potrivit pentru tine.

Personalizează spațiul și fă din fiecare detaliu o poveste

Designul cafenelei ar trebui să fie ca o poveste captivantă. Culorile, texturile și obiectele decorative trebuie să se completeze perfect pentru a crea o atmosferă unică, pe care nu o poți întâlni în altă parte.

Aici se vede talentul unui designer interioare, care poate imprima o notă de personalitate spațiului amenajat, ținând cont de viziunea convenită cu clientul și de bugetul pe care îl are la dispoziție.

Descoperă avantajele mobilierului modular

Mobilierul modular se potrivește perfect într-o cafenea mică. Marele avantaj constă în faptul că poți folosi canapele, scaune și mese care permit rearanjarea lor cu ușurință, astfel încât să ajustezi spațiul în funcție de numărul de clienți din cafenea.

Pentru a crea impresia de spațiu mai mare în cafenea, alege un design cu spații deschise și evită mobilierul voluminos.

Joacă-te cu o cromatică deschisă

Spațiile mici sunt bine puse în valoare de o cromatică deschisă, cu nuanțe blânde de bej, roz sau alb, care pot face spațiul să pară mai mare și mai luminos. Adaugă și discrete accente cromatice de verde, turcoaz sau vișiniu, însă evită să supraîncarci interiorul cu nuanțe prea intense, deoarece pot face ca încăperea să pară mai mică și mai sufocantă.

Transformarea unei cafenele mici într-un spațiu funcțional nu presupune neapărat investiții mari, ci mai degrabă un strop de creativitate și atenție la detalii. Cu ajutorul potrivit, poți transforma orice spațiu, fie el cât de mic, într-un loc pe care clienții tăi să-l adore și în care să revină mereu cu drag.


Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here