De ce să ștergi plantele din casa ta cu pensula de machiaj. Un truc banal pe care puțini îl știu

2

De ce să ștergi plantele din casa ta cu pensula de machiaj. Este un truc pe care puțini îl știu dar este foarte util.

De altfel, este cunoscut în rândul deținătorilor de plante de apartament că praful trebuie îndepărtat de pe frunzele plantelor, pentru ca acestea să crească într-un mod sănătos și să nu se ofilească. Însă îndepărtarea prafului de frunzele plantelor se face după anumite reguli.

Curățarea de praf a plantelor, un gest mic, cu impact mare

Pentru plantele de apartament, gesturile mici au un impact mare. De aceea, un simplu curățat de praf poate face diferența între o plantă frumoasă și armonioasă și una neîngrijită, mohorâtă, cu semne de ofilire.

Și nu doar că un strat de praf este total inestetic, dar acesta blochează și acțiunea soarelui, astfel încât capacitatea de a efectua fotosinteza plantei este încetinită.

Însă curățarea petalelor plantelor se face după anumite reguli, în funcție de mărimea și de felul petalelor. Astfel, dacă ai o ferigă, adică o plantă cu frunze mari, sau filodendroni, poți folosi doar o cârpă umedă pentru a îndepărta praful.

Este suficient ca să treci cu ea pe suprafața fiecăreia dintre frunze. Este posibil să găsești, în timpul ștergerii, și afide, insecte care se pot îndepărta ușor cu aceeași cârpă umedă sau spălând planta în cadă, folosind și o cantitate mică de săpun de vase.

De ce să ștergi plantele cu pensula de machiaj

Dar cum cureți de praf o plantă care are frunze moi, delicate, cu ar fi violetele africane, sau una cu spini, cum ar fi cactușii, extrem de populari în casele românilor? Ei bine, trucul pentru a curăța o plantă cu frunze delicate este să folosești o perie moale, cum ar fi pensula de machiaj.

Poți folosi și o pensulă, dar care are perii foarte moi. Dacă utilizezi una mai rigidă, poți deteriora suprafața plantei.

Deoarece țepii cactușilor pot fi foarte ascuțiți și pot provoca înțepături dor dacă te apropii de ei cu mâinile goale, este indicat să folosești și pensete mici, cum ar fi penseta din trusa ta de machiaj.

Acest instrument te va ajuta să îndepărtezi bucățile mai mari de murdărie care au fost lipite de suprafața cactusului sau reținute între spinii acestuia, fără a-și afecta pielea.

Cu toate acestea, praful și afidele care sunt prinse mai adânc în interiorul cactusului pot fi îndepărtate cu ajutorul unui spray de apă sau apă cu o soluție ușoară de săpun, dacă există insecte.

2 comentarii

  1. […] De ce să ștergi plantele din casa ta cu pensula de machiaj. Este un truc pe care puțini îl știu dar este foarte util. De altfel, este cunoscut în rândul deținătorilor de plante de apartament că praful trebuie îndepărtat de pe frunzele plantelor, pentru ca… Cititi mai multe aici: De ce să ștergi plantele din casa ta cu pensula de machiaj. Un truc banal pe care puțini îl ști… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here