Descoperă ce secrete ascunde un visual artist și de unde vine inspirația pentru produse – interviu Ela Roșu

1

Ela Roșu este un visual artist, pasionată de arta ceramică, cu înclinații spre designul grafic și fotografie. A studiat la Universitatea Naționala de arte din București, la secția de arte vizuale și a terminat un master în arta ceramică, iar în prezent lucrează la propriul business, numit Nuancée.

Ela, a creat piese de artă prezentate în expoziții desfășurate în România, Cehia și Lituania. Tânăra artistă, în prezent caută să își folosească talentele fie în ceramică, fie  în artele digitale.

Am avut ocazia să îi punem câteva întrebări, pentru a ne prezenta în detaliu creațiile și pentru a înțelege mai bine ce înseamnă un visual artist, cum și-a descoperit pasiunea, cine o ajută în acest business, dar și cât durează un produs, unde se găsesc produsele și dacă se pot personaliza. La final a avut ocazia să dea un sfat tinerilor care vor să-i urmeze drumul de visual artist.

 • Cum ți-ai descoperit această pasiune?

Nu știu dacă am descoperit eu ceramica sau ceramica m-a descoperit pe mine. În liceu ora de modelaj, nu era printre favoritele mele, eu având specializarea în grafică. Dar odată cu primul an de facultate materialele ceramice și diversitatea de glazuri, oxizi și pigmenți m-au cucerit cu totul.

 • Când ai început această pasiune ?

Pentru mine ceramica este mai mult decât o pasiune, a devenit un mod de viață din momentul în care am luat contact cu lutul în atelierele de la secția de ceramica a Universității Naționale de Arte din București.

 • De unde inspirația ?

De cele mai multe ori mă inspiră natura, însă sunt momente când marii artiști pot fi un izvor de inspirație nesfârșit.

 • Folosești doar ceramică și porțelan?

Printre materialele ceramice preferate se numără porțelanul și gresia. De altfel, materialele ceramice sunt o familie vastă, cu texturi și temperaturi de ardere diferite.

 • Te-a ajutat cineva ?

În spatele tuturor produselor Nuancée sunt doar eu. De la realizarea schițelor, matricelor, obiectelor finisate, poze și tot ce ține de postările în online.

 • Ai un anumit program de muncă? Sau faci când simți că ai inspirație?

Atunci când am comenzi plasate, programul devine foarte strict. Deoarece lucrul cu materialele ceramice constă într-o serie de procedee pe o perioada mai îndelungată, se întâmplă să lucrez până noaptea târziu și chiar în weekend-uri. Pot spune că noaptea mă simt mai inspirată.

 • Cât durează o astfel de creație?

Realizarea unui obiect personalizat poate dura de la două săptămâni până la o lună. În funcție de complexitatea design-ului, a decorului și a materialului ceramic dorit: lut, gresie, faianță sau porțelan.

 • Se pot face comenzi personalizate?

Da, se pot realiza comenzi personalizate.

 • Te poți întreține din vânzările lor?

Cred ca în orice small business sunt perioade bune și perioade mai puțin bune. Consider că procentul vânzărilor este direct proporțional cu timpul activ în online.

 • Unde vinzi aceste produse?

Produsele se vând atât la târguri, pe site, cât și pe rețele de socializare, precum Instagram și Facebook.

 • Ai și magazin fizic? Sau oamenii pot doar comanda?

Momentan produsele Nuancée nu se pot găsi în vreun magazin fizic. Pentru a avea o experiență live cu obiectele încerc să particip la cât mai multe târguri. Dar oricând se pot comanda printr-un mesaj trimis pe Instagram și Facebook – nuancee.art sau pe email:ela.rosu@nuancee.art

 • Cine sunt cumpărătorii ?

Cumpărătorii sunt persoane ce au intrat în contact cel puțin o data cu ceramica handmade. Sunt persoane care știu să aprecieze munca și dăruirea din spatele fiecărui obiect.

 • Ai luat premii ?

Încă sunt la început de drum sub brand-ul Nuancée. Însă sub propriul nume am avut ocazia să particip la două burse de studii în domeniul ceramicii în Republica Cehă și Letonia.

 • Ce i-ai spune unui tânăr care ar vrea sa o ia pe drumul tău?

Personal nu știu o strategie a succesului. Însă ce pot spune sigur la început de drum este, să nu renunți! Orice început este greu, important este sa crezi în ceea ce faci și să continui!

un comentariu

 1. […] Ela Roșu este un visual artist, pasionată de arta ceramică, cu înclinații spre designul grafic și fotografie. A studiat la Universitatea Naționala de arte din București, la secția de arte vizuale și a terminat un master în arta ceramică, iar în prezent lucrează la propriul… Cititi mai multe aici: Descoperă ce secrete ascunde un visual artist și de unde vine inspirația pentru produse – inter… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here