Șapa cu perle de polistiren și șapa autonivelantă fac podeaua dreaptă / Atenție la meseriași

1
sapa autonivelantă Adeplast
sapa autonivelanta Adeplast

Nimic nu se compară cu o lucrare efectuată ”ca la carte” de un meseriaș care știe meserie :). Din ce în ce mai rar găsim așa ceva. În articolul de față găsim o lucrare prost făcută, dar și o rezolvare a ei pe măsură.

Ce avem aici: un apartament de două camere, 50 de mp, reîmprospătat pe fugă, fără atenție la detalii și cu o echipă de meseriași nemeseriași.

Șapă, mama ei de șapă

Hai să o luăm de jos, să vedem ce e cu pardoseala. Pentru că pardoseala era un parchet vechi și urât mirositor, proprietarii au îndepărtat tot, lăsând în urmă o lipsă de 10 – 15 cm de nivel.

sapa cu perle de polistiren

Pentru a aduce la nivel toată casa, proprietarul a apelat la o șapă ușoară cu perle de polistiren de al AdePlast. Genială idee, dar extrem de proastă realizarea. Meseriașii au lăsat valuri, proprietarul a trebuit să se mute, deci a pus parchetul triplu stratificat și s-a mutat.

Vezi și Video: Parchet din lemn masiv, o investiție în confort pentru orice casă sau apartament

A trecut anul și proprietarul a plecat din apartament, deci s-a apucat să repare ce a avut făcut prost.

Șapa autonivelantă de la Adeplas/Sika

Sigur că prima operație a fost la pereți, i-a încărcat, i-a finisat i-a revopsit, dar noi vorbim de șape și pardoseli, vom reveni și la pereți.

După ce a scos cu grijă parchetul triplustratificat, noii meseriași au mers la depozit și au luat șapă autonivelantă de la Adeplast, au amestecat-o cu mai multă apă decât zice rețeta, cam cu 10 % mai multă, apoi au turnat-o peste șapă din perle de polistiren mai veche.

Înainte, însă, a fost nevoie de o umplere în zona cea mai prost turnată. Aici, fiind o adâncitură de circa 2,5 cm, meseriașul nostru a rectificat locul cu un sac de adeziv, așezat în lucrare cu o gletieră.

sapa rectificată

Manevrată ușor, șapa s-a așezat perfect peste cea veche, în prealabil aspirată atent și complet.

sapa autonivelantă Adeplast
sapa autonivelanta Adeplast

Suprafața rezultată este un plan perfect, poate nu la boloboc, dar perfect. Reașezat parchetul nu mai flambează, proprietarul super-mulțumit!

Mulțumim meseriașului și producătorului pentru informații.

Îi găsiți aici: Adeplast / Tibi

parchet triplustratificat
camera rectificata

un comentariu

  1. […] Nimic nu se compară cu o lucrare efectuată ”ca la carte” de un meseriaș care știe meserie :). Din ce în ce mai rar găsim așa ceva. În articolul de față găsim o lucrare prost făcută, dar și o rezolvare a ei pe măsură. Ce avem… Cititi mai multe aici: Șapa cu perle de polistiren și șapa autonivelantă fac podeaua dreaptă / Atenție la meseriași […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here