Designul acustic, o nouă metodă de a controla zgomotul ambiental

0

Designul acustic este un concept relativ nou pe piaţa din România, care începe să prindă teren. Se știe că panourile acustice sunt utilizate pentru oprirea reflexiei sunetelor, care sunt reflectate de suprafeţele dure cum sunt și finisajele pentru pereţi.

Panourile acustice plasate în punctele reflexive vor absorbi sunetele, oprind ecourile și reverberaţiile. Cu cât o incintă/cameră este mai mare cu atât sunt mai multe puncte de reflexie și în consecinţă este necesară amplasarea mai multor panouri acustice. Panourile acustice nu sunt utilizate pentru izolare fonică, acestea nu opresc transmisia sunetelor dintr-o cameră în alta, dar îmbunătățesc considerabil calitatea sunetului în camera în care sunt utilizate, potrivit informațiilor funizate de compania Design Acustic din județul Brașov.

Pe de altă parte, design-ul acustic îmbină foarte bine utilul cu plăcutul și joacă un rol atât funcţional (absorbția zgomotului), cât și estetic. Panourile au o gamă variată de forme și culori, conferind oricărui spaţiu un efect vizual deosebit. De asemenea, datorită formelor diverse și culorilor în care se pot realiza panourile acustice, acestea se pot integra cu ușurinţă în absolut orice spaţiu.

Secţiunile de îmbinare ale panourilor nu sunt vizibile rezultând un panou individual ce poate fi utilizat ca atare sau în combinaţie cu alte panouri. Trebuie remarcat faptul că timpul alocat montajului panourilor este mic spre deosebire de o renovare completă, ceea ce înseamnă economie de timp și o reluare mai rapidă a activității în spaţiul în care au fost montate panourile.

Panourile pot fi combinate într-o multitudine de forme estetice: cercuri, pătrate şi dreptunghiuri sau romburi şi romboide.

Sursa – Design Acustic

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here