Destinațiile de vacanță ale anului 2016

0

Cea mai cunoscută platformă de călătorii, TripAdvisor, a anunțat astăzi care sunt destinațiile anului, potrivit algerilor făcute de utilizatori. Deși unele dintre acestea se află la continente distanță față de România, partea bună este că multe dintre ele se află chiar în Europa. CasoTeca îți prezintă care sunt destinațiile de vacanță ale anului 2016.

Utilizatorii platformei TripAdvisor din toată lumea au votat destinațiile de vacanță preferate, iar Capitala Marii Britanii este ocupanta primului loc. De ce? Pentru că Londra are Buckingham Palace, pentru că cei pasionați de muzică pot vedea în Camden casa în care a  locuit Amy Winehouse, şi pentru că au parte de istorie la orice colț de stradă. Aici se află  muzee pline de capodopere din secolele trecute, iar pentru cei pasionații de cumpărături, Oxford Street este strada pe care trebuie să meargă neapărat.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Londra este oaşul preferat al turistilor

Pe locul doi avem tot o destinație din Europa, dar cu un farmec aparte. E practic poarta spre Orient, orașul de pe două continente: Istanbul, care se află la doar o oră distanță cu avionul. Nu vă veți plictisi în acest oraș: muzeul Topkapi, acolo unde își ducea traiul sultanul și al său harem se poate vizita, dar și Palatul Dolmabahce, unde primul președinte al Republicii Turcia, Ataturk, și-a stabilit reședința. Pofticioșii vor putea încerca din bucatele tradiționale în restaurantele turceşti.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
O cină pe Bosfor, între două continente, la Istanbul

Tot un loc din lumea arabă, care se află pe locul trei, este un oraș din Maroc: Marrakech. „Orașul roșu” este un loc magic, cu multe piețe, cu grădini, palate și moschei. Una dintre cele mai frumoase grădinile ale acestui oraș este Jardin Majorelle.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Marakesh oferă multe atracţii pentru toţi turiştii

Dacă nu ați ajuns încă acolo, e timp să vă rezervați un bilet de avion. Și chiar dacă ați mai fost, cu siguranță vă va încânta o nouă vizită în Orașul Luminilor, Paris. Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, muzeul Louvre sunt doar câteva dintre atracțiile acestei destinații. Iar pentru un plus de grandoare, la câțiva kilometri de capitala Franței se află Palatul de la Versailles. Iar după o zi de plimbat, ce poate fi mai plăcut decât o cină pe iarbă la Sacre Coeur?

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Parisul este unul dintre cele mai romantice oraşe din Europa

Când lumina dimineţii şterge urmele nopţii de pe ruinele templelor de la Angkor Wat, un simplu răsărit de soare în oraşul Siem Reap, din Cambodgia, se transformă într-un eveniment profund. Structurile antice fac parte dintr-un complex vechi, din secolul al XII-lea, acolo unde exista oraşul regal Angkor Thom. Acestea sunt motivele pentru care turiştii ajung în Sime Reap.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Angkor Wat, Cambodgia, înainte de apus

Dacă Siem Reap este departe, atunci luaţi în calcul o vacanţă la Praga, un oraş cu un aspect parcă desprins dintr-o poveste. Cele mai bune baruri de aici se găsesc la subsolul vechilor clădiri, iar pe lângă Castel şi podul Charles, ceasul astronomic este unul dintre punctele de atracţie.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Praga pare un oraş desprins din basme

Suntem norocoşi! Pe locul şapte se află Roma, oraşul etern, acolo unde istoria se împleteşte cu modernul. Cine nu ar vrea să arunce o monedă în Fontana di Trevi şi să-şi pună o dorinţă? Sunt atâtea lucruri de văzut şi făcut, încât cu siguranţă vor satisfăcuţi şi cei mai pretenţiosi. Completăm pleiada de monumente cu Coloseumul şi Panteonul, cu Forumul roman, Castelul Sant’Angelo şi, bineînţeles, nu trebuie ratat Vaticanul.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Un bănuţ şi o dorinţă la Fontana di trevi, Roma

Peste fermecătoarea capitală a Vietnamului timpul a trecut cu bine, deşi clădirile moderne au început să apară printre vechile clădiri coloniale. Hanoi este un oraş care a avut de-a lungul timpului mai multe nume, însă istoria a rămas aceeaşi. Lacuri, parcuri, bulevarde şi peste 600 de temple şi pagode se găsesc presărate prin oraş.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
Capitala Vietnamului, Hanoi, are peste 600 de temple şi pagode

Să cucereşti New York la o singură vizită este imposibil. În schimb, trebuie neapărat să vedeţi Empire State Building, Statuia Libertăţii, Central Park, Metropolitan Museum of Art, iar apoi să exploraţi împrejurimile şi să vă bucuraţi de atmosfera pe care o oferă unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume.

Destinațiile de vacanță ale anului 2016
New York, oraşul care ne-a vrăjit din filme

Satul Ubud din Indonezia este locul ideal pentru a încerca un masaj balinez, un cocktail relaxant, alcătuit din diferite tehnici de masaj asiatic, motiv pentru care este una dintre cele mai apreciate destinaţii de SPA din Asia. Acupunctură, reflexoterapie, aromaterapie şi alte tratamente completează paleta de oferte ale acestei localităţi. În plus, Ubub este un oraş plin de culoare şi energie.

Destinaţiile de vacanţă ale anului 2016
Ubud din Bali, Indonezia, este cea mai căutată destinaţie SPA din regiune

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here