Diferitele tipuri de pariuri pe fotbal pentru începători

0

Cu siguranță sportul care generează cel mai mult interes în ceea ce înseamnă pariurile la nivel global, fotbalul atrage atenția nu doar în ceea ce privește suporterii, cât mai ales pariorii care caută să îmbine utilul cu plăcutul.

Sigur, mai este și vorba de a se testa cunoștințele, deci se poate spune și că este un joc al orgoliilor, dar fotbalul nu va plictisi niciodată! Iar faptul că fotbalul generează atât de mult interes la pariuri, înseamnă și un număr mare de pariuri disponibile și posibile.

Astfel, că, deși unele sporturi au doar câteva posibilități de pariere, fotbalul are mult mai multe! Cu siguranță ar trebui să le cunoști pe toate, înainte că să știi și care ți se potrivește cel mai bine. Sigur, sunt unele mai facile, dar și unele mai complicate, dar cel mai bine le exemplificăm pe cele mai cunoscute, în acest materiale mai jos.

Pariuri simple sau multiple

În ceea ce privește selecțiile de joc, pariurile sportive pot fi fie o singură selecție de joc, fie pe minim două selecții de joc pe același bilet. Astfel, poți alege să joci fie doar pe un eveniment pe bilet (cu orice miză dorită – mai mică sau egală cu cea impusă de operator) sau să adaugi mai multe evenimente, dintre cele disponibile, pe bilet (cu cât sunt mai multe, cu atât cotele cresc, dar șansele de câștig scad). Nu toate sunt disponibile la casele de pariuri și nu toate au același regulament – cert este că pot alege, oricum, dintre cele mai importante meciuri de campionat.

Pariuri pe handicapuri

Dacă ești începător, s-ar putea ca acest tip de pariu să îți fie cam dificil de înțeles la început. Cel mai simplu de înțeles este să reții că există două tipuri – asiatice sau europene.

De regulă se raportează în cazul echipelor cu cele mai bune cote, care înfruntă adversari din ligi inferioare. Pariul asiatic este unul cu două rezultate posibile și te lasă să personalizezi pariul, iar pariul european înseamnă ca echipa să primească tot un avantaj sau dezavantaj fictiv, însă pariurile rămân pe trei opțiuni.

Pariuri pre-meci sau pariurile live

În funcție de momentul când faci pariul, acestea se pot face înainte de începerea meciului, cu câteva zile chiar sau chiar în timp ce acesta se derulează. Astfel, oferta pentru meciurile de fotbal înseamnă să faci opțiunile tale înainte de startul partidei, având la vedere și cotele actualizate constant.

În ceea ce privește pariurile live, acestea sunt disponibile doar în timp ce meciurile se derulează – aici se recomandă alegerea caselor pariuri care dispun și de live streaming, ca să poți urmări și meciul, dar să și poți face alegeri obiective în timp real, cu toate că aici cotele se modifică în funcție de ceea ce se întâmplă sau oferta se modifică constant.

Alte tipuri de pariuri

În funcție de preferințele tale, de ceea ce crezi că se va întâmpla în timpul jocului, există mai multe tipuri de pariuri, în funcție și de ceea ce casele pun la dispoziție  – astfel:

  • Pariurile pe echipa câștigătoare, înseamnă să alegi cine crezi că va câștiga partida la finalul celor 90 de minute de joc – se mai numesc și pariurile de 1×2 (poate fi vorba despre victoria gazdelor, despre victoria oaspeților sau remiză, când nu castigă nimeni); din aceeași serie, pariurile pe șansă dublă se traduce prin faptul că poți alege două opțiuni din trei disponibile, atunci când nu ești sigur pe cine va câștiga.
  • Total Goluri presupune să alegi numărul de goluri care va fi înscris la finalul partidei de joc, dar aici este ceva mai puțin riscant cu toate că surprizele pot apărea oricând pe parcursul jocului; tot din același domeniu, poți opta și pentru scor corect, dacă vrei să te distrezi și să încerci să ghicești scorul, cu toate că nu se poate anticipa nimic, este mai degrabă vorba despre o formă de distracție.
  • Pariuri pe cornere sunt fix ceea ce le zice, adică aici totul se reduce la alegerea numărul de cornere care se va realiza în cadrul unui meci, indiferent de echipa care le va avea.
  • Pariuri pe cartonașe galbene sau pe cartonașele roșii, dacă vrei să încerci să îți dai seama cate cartonase se vor oferi în timpul meciului, încercând să anticipezi ceea ce arbitrul va face, desigur, în baza a ceea ce se întâmplă cu jucătorii.
  • Pariuri pe penalty, în cazul în care vrei să alegi dintre ideea ca o echipă să primească sau nu penalty – cu atât mai mari cotele, dacă mizezi pe echipele care vor rata lovitură de la 11 metri.
  • Pariuri pe repriză, în cazul în care vrei să optezi să dai un scor înaintea primei reprize – concret, să faci un pronostic în ceea ce privește rezultatul de la pauza. Sau poți opta să faci un pronostic în ceea ce privește rezultatul de la pauză sau final.
  • Pariurile pe marcatori te lasă să alegi jucătorul care crezi tu că va marca un gol, iar asta se întâmplă de obicei în cazul meciurilor din campionatele mari, fie că este Europa League sau Champions League (pot fi afirmații precum X a deschis scorul, Y a marcat, Z a reușit o dublă).

Citește și: 6 Motive pentru a paria pe Fotbal!

Concluzie

Ca un rezumat, pariurile pe fotbal pot fi o activitate extrem de distractivă odată ce intri în această frenezie a anticipării și a adrenalinei. Cu siguranță că totul este cu mult mai interactiv și provocator, dacă ai și favoriți, dar la fel de bine se poate bucura de această activitate și cineva care este doar curios de alegerile sale.

Cu toate că poate părea complicat sau ușor confuz la început, este destul de ușor să urmezi linia de lucru, dacă rămâi la pariurile de bază și îți faci puțin temele înainte, măcar să te informezi despre statistici. Dar dacă vrei să fii un parior profesionist și nu te temi de câteva provocări – cu tot ce înseamnă pierderi sau câștiguri asumate – atunci va trebui să explorezi cât multe piețe de pariuri și opțiuni înainte de a pune un pariu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here