Cum transformi două containere într-o locuință modernă

0

Savannah Project este proiectul artistului american Julio Garcia, care obișnuiește să aducă laolaltă elemente diferite pentru a construi diferite structuri. El și-a creat atelierul de lucru din materiale naturale achiziționate din Savannah, Georgia, oraș-port în care pot fi găsite și foarte multe containere de transport al mărfurilor.

Pentru Savannah Project, Garcia a folosit două containere și a construit o casă “low budget” (n.r. buget redus) cu accente rustice. Designerul le-a așezat pe un suport din oțel și beton pe care l-a completat cu lemn, apoi a tăiat parțial pereții containerelor pentru a crea ferestre, iar ușilor le-a păstrat sistemul de funcționare inițial.

container2

Garcia a preferat să nu modifice exteriorul construcției, pentru a menține amintirea trecutului său industiral, însă interiorul este vizibil contrastant. În locuința improvizată în care predomină albul există un singur dormitor, iar bucătăria se distinge datorită podelei din lemn.

container3

Savannah Project este o casă simplă, dar ingenioasă și modernă, pe care dacă am reproduce-o ar trebui să o dotăm cu sisteme de încălzire și de iluminat, toaletă, aer condiționat și nu în ultimul rând să ne ocupăm de termoizolarea pereților și a acoperișului pentru ca temperatura din interior să fie menținută în parametri optimi.

Termoizolarea este foarte importantă, asigurând un grad crescut de confort indiferent de anotimp și te ajută totodată să faci economii considerabile. Să nu uităm că sistemele de termoizolare sunt combinații complexe de materiale de construcție, iar acestea trebuie să fie durabile și de calitate ridicată – plăci termoizolante din polistiren grafitat, pentru eficiență ener­ge­tică excelentă la grosimea redusă a izolației, plăci termoizolante din vata bazaltică, pentru permeabilitate maximă la vapori de apă etc.

Te poate interesa şi: Adeplast lansează…

Pe acoperișul acestei case realizate din containere ar putea fi amenajată o grădină, care are rol estetic și te va răcori în timpul verii.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: pricestreetprojects.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here