Explozia sectorului construcțiilor a majorat afacerile Adeplast cu 17%, la șase luni

0

Producătorul de materiale de construcțiii Adeplast a înregistrat în primele șase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 161 milioane de lei, față de 137 milioane de lei în perioada similară din 2015, ceea ce înseamnă o creștere de 17%, a declarat Marcel Bărbuț, proprietarul companiei. După o creștere spectaculoasă în luna aprilie, vânzările au revenit la ritmul normal din cauza vremii. Pe ansamblul întregului an, se așteaptă un avans al afacerilor de două cifre, în contextul în care și exporturile se mișcă nesperat de bine. De altfel, la șase luni, acestea s-au dublat.

‘’În acest an, au explodat construcțiile peste tot, la patru luni au fost înregistrate creșteri spectaculoase. În luna aprilie, de exemplu, avansul a fost de 45%, ceea ce ne-a pus în situația să selectăm clienții, iar pe unii chiar să îi refuzim din cauza solicitărilor numeroase. La nivelul întregului an, estimăm o majorare a cifrei de afaceri de până la 15%’’, a precizat Bărbuț.

În cifra de afaceri a Adeplast  reabilitarea termică a blocurilor din Capitală are o pondere însemnată, mai ales într-un an electoral, după cum recunoaște Bărbuț. O demonstrează și cifrele, vânzările de polistiren au ajuns să reprezinte 42,3% din cifra de afaceri a companiei în primele șase luni din 2016, comparativ cu  33,9% în 2015.

Adeplast este beneficiarul indirect al acestor contracte cu statul prin intermediul distribuitorul. Din păcate, plățile sunt în continuare o problemă, acestea efectuându-se cu întârzieri mari, a precizat Bărbuț

Investiție de 15 milioane de euro la Oradea

Compania Adeplast a achiziționat o suprafață de șapte hectare de teren în Parcul Industrial Oradea, a anunțat joi, Marcel Bărbuț. Aici urmează să fie investită o sumă de circa 15 milioane de euro într-o unitate de producție, care va asigura circa 60 de locuri de muncă.

Valoarea totală a investițiilor realizate de grupul Adeplast până în prezent se ridică la aproximativ 60 milioane de euro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here