Farmec parizian de secol XIX – conacul din New Orleans al lui Brad Pitt și Angelina Jolie

Cum arată locuinţele vedetelor

0

În 2006, cuplul celebru Brad Pitt și Angelina Jolie a achiziționat o casă istorică în cartierul francez din New Orleans pentru a servi drept bază pentru Fundația lor Make it Right, dedicată reconstrucției ecologice a caselor avariate de uraganul Katrina.

Cartierul francez din New Orleans

Cartierul francez vibrant din New Orleans, cunoscut şi sub numele de Vieux Carre, este cel mai vechi cartier al orașului și inima sa istorică.

 

Vedere spre Cartierul francez de la balconul casei care a aparţinut cuplului Brad Pitt şi Angelina Jolie

 

Cunoscut pentru clădirile viu colorate și balustradele din fontă, districtul în ansamblu a fost desemnat ca reper istoric național. Nu numai că este centrul cultural al oraşului, dar este o comunitate foarte vie, în care locuitorii interacţionează şi petrec timp între ei şi cu turiştii, muzica live fiind o trăsătură caracteristică a locului. Cartierul a exercitat o vrajă continuă asupra scriitorilor şi artiştilor din timpul lui Marc Twain. Arhitectura reprezintă un amestec între stilul spaniol, franţuzesc şi american.

Piaţa franceză şi Piaţa Jackson din Carttierul Francez din New Orleans, aceasta din urmă făcută după Place de Vosges din Paris, foto: Pixabay.com

 

Fosta casă a cuplului de vedete este la doar câțiva pași de vibranta piață franceză, cu restaurantele sale de talie mondială, și la o aruncătură de băț de barurile pline de viață și restaurantele cajun de pe Bourbon Street. Alte celebrități cu case în New Orleans includ pe Lil Wayne, Emeril Lagasse, Nick Cage, John Goodman și Sandra Bullock.

Arhitectură, istorie şi design

Construit în 1828, conacul de 7.703 de metri pătrați are o istorie bogată. A servit drept studio pentru Cosimo Matassa, care a realizat înregistrări cu mari rockeri şi celebrităţi R&B, printre care Fats Domino, Little Richard și Ray Charles. A fost deținut și de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen. Restaurată cu grijă în 2017, casa își păstrează farmecul parizian din secolul al XIX-lea, dar a fost dotată şi modernizată, adusă la cele mai noi standarde.

 

Holul de la intrare cu eleganta scară în spirală

 

Ocupând o suprafaţă importantă de trotuar din Cartierul Francez, conacul, caracterizat prin numeroase elemente nostalgice, prezintă o alee retro închisă, iluminată de lămpi cu gaz. Ușile franceze se deschid spre un foaier elegant, cu podea din gresie arlechin. O scară, elegant arcuită în spirală conduce către nivelul superior unde se găseşte apartamentul principal şi dormitoarele.

Uşi franceze, şemineu, canapea şi pictură modernă de dimensiuni mari

 

Un șemineu din marmură ancorează camera de zi formală uimitoare, conectată la sufrageria cu pereți din tencuială venețiană și la balconul din față cu un set de uși franceze duble. În general, mobilierul este alb ca şi zugrăveala pereţilor. Un contrast puternic este dat de o canapea albastră în living  precum şi de operele de artă – picturi supradimensionate,

Bucătăria superdotată şi cu mobilier de culoare deschisă

 

Bucătăria are aragaz Viking, două cuptoare, un frigider pentru vinuri, un frigider Sub-Zero, o insulă, blaturi de marmură și o cămară cu sertare cu ferestre. Un șemineu superb din marmură albă completează apartamentul principal, cu candelabre de cristal, aplice antice, o baie spațioasă din marmură și propriul balcon. Casa oferă încă patru dormitoare pentru oaspeți, plus o casă de oaspeți de sine stătătoare cu trei etaje, o bucătărie completă și o sală de sport.

 

Curtea interioară cu piscină

 

Mai multe balcoane au vedere la orizontul Cartierului Francez și la curtea interioară liniștită. Aceasta oferă o fântână, o piscină și un peisaj spectaculos.

Dining, cameră de zi, dormitor şi sală de baie

 

Cuplul de celebrități Brad Pitt și Angelina Jolie a cucerit lumea în timpul relației lor intense de doisprezece ani. Considerată drept una dintre cele mai frumoase femei din lume și cel mai sexy bărbat după revista People s-au întâlnit pe platoul de filmare al lui Mr. and Mrs. Smith, în timp ce Pitt era încă căsătorit cu Jennifer Aniston. Ei au continuat să aibă șase copii, trei prin adopție internațională și au găsit mai multe fundații umanitare înainte de a se căsători la una dintre numeroasele lor proprietăți – o proprietate din Correns, Franța, cunoscută sub numele de Château Miraval – în 2014. Subiectul frecvent al tabloidelor și celebrităților bârfă, cuplul s-a separat în 2016.

Sursă şi foto: www.interluxe.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here