Ferestrele care îți alunecă printre degete

0

Imaginează-ți că te trezești pe o insulă exotică, într-o cameră cu ferestre pe care le poți muta în orice direcție pentru a avea acces deplin la panorama splendidă a oceanului. Poate că visul tău nu este foarte departe de realitate…

Sistemul Turnable Corner de la Vitrocsa permite panourilor să gliseze independent unul de celălalt, nu numai în stânga sau în dreapta ca în cazul ferestrelor clasice, ci și în jurul colțurilor camerei, fiind special concepute pentru șine curbate și ascunse în podea, așa cum sunt cele de la Vitrocsa.

 

 

Ferestrele de acest tip oferă posibilitatea arhitecților să puna accent pe modul în care mediul exterior este conectat cu designul interior al unei locuințe, iar în acest caz panourile pot fi susținute de șine slim indiferent de dimensiunea lor.

Dezvoltat în 1933 de ingineri elvețieni care au aplicat tehnologia precisă a ceasurilor, sistemul Vitrocsa a fost adus în Australia în 2008 de o echipă de arhitecți cu experiență în domeniu și a fost implementat în proiecte rezidențiale. Accesoriile sunt fabricate în Elveția și asamblate local, în Botany, iar simplitatea este termenul-cheie care caracterizează componentele sistemului.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: vitrocsa.com.au

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here