Filtrul de duș- necesitate sau lux?

1

Apa de la duș poate conţine clor (ȋn doze care deseori depășesc concentraţia admisă legal), metale grele (mercur și plumb), pesticide și bacterii ce ne pot afecta sănătatea, pătrunzȃnd ȋn organism prin piele.

De exemplu, intoxicaţia cu clor duce ȋn funcţie de gravitate, la reacţii precum iritarea ochilor, tuse severă sau edem pulmonar.

De asemenea, contactul constant cu apa contaminată cu clor poate genera iritaţii ale mucoaselor și pielii.

Rezolvarea acestei probleme este una destul de simplă și constă ȋn montarea unui filtru de duș. Acesta poate conţine vitamina C, cărbune activat și/sau un mediu de filtrare numit KDF, un aliaj de zinc și cupru de ȋnaltă puritate care funcţionează prin metoda REDOX. KDF potenţează capacitatea de filtrare a carbonului activat și de aceea, ȋn unele modele, cele două variante sunt combinate.

Producătorii recomandă utilizarea filtrului KDF, aceasta avȃnd efect maxim și la temperaturi și presiuni ridicate ale jetului de apă.

Filtrul de duș- roluri:

  • Elimină clorul (cele mai performante filtre pȃnă la 90%)
  • Distruge bacteriile care se ȋnmulţesc ȋn instalaţii, fiind prezente și ȋn interiorul furtunului și al capului de duș
  • Reţine sau inactivează elementele dăunătoare prin reacţii chimice care modifică substanţele toxice ȋn altele inofensive.
  • Previne inhalarea clorului
  • Previne poluarea aerului din locuinţă
  • Reduce riscul apariţiei alergiilor și iritaţiilor pielii

Vezi și: Capetele dus cu diverse forme

Un avantaj suplimentar este unul estetic, părul și pielea avȃnd un aspect mult mai sănătos, iar pentru doamnele care se vopsesc mai apare un bonus, culoarea rezistȃnd un timp mai ȋndelungat dacă apa este filtrată.

După cȃteva luni de folosire, filtrul se ȋncărca cu sedimente și este necesară schimbarea cartușului. Dacă această operațiune se întȃrzie, se va observa o scădere a presiunii apei.

În ceea ce privește montajul, majoritatea modelelor de pe piaţă nu necesită prezenţa unui instalator, conectȃndu-se ușor la furtunul dușului sau ȋnlocuind para de duș clasică.

Pentru o ofertă bogată de filtre de duș puteți vizita www.emag.ro

Sursa foto: www.ubuy.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

un comentariu

  1. […] Apa de la duș poate conţine clor (ȋn doze care deseori depășesc concentraţia admisă legal), metale grele (mercur și plumb), pesticide și bacterii ce ne pot afecta sănătatea, pătrunzȃnd ȋn organism prin piele. De exemplu, intoxicaţia cu clor duce ȋn funcţie de gravitate, la reacţii… Cititi mai multe aici: Filtrul de duș- necesitate sau lux? […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here