Frunzele de papaia – întrebuințări și beneficii

0

Papaia este o excelentă sursă de vitamine A, C, E si de fibre, dar și de antioxidanți – carotenoide și flavonoide. În afară de fruct, și frunzele de papaia sunt benefice organismului uman, fiind consumate de multe civilizații și triburi. În Indiile de Est frunzele sunt utilizate și consumate ca și spanacul. Fitonutrienții din frunzele de papaia au nenumarate utilizări, de la tratarea sistemului digestiv până la întărirea imunității organismului. De asemenea, aceste frunze reprezintă o bogată sursă de minerale: calciu, magneziu, sodium, potasiu, fier și mangan.

Principalele utilizări:

-pudră dulce instantă pentru îmbunătățirea laptelui de mamă
-sub formă de suc pentru febra dengue
-ca terapie alternativă împotriva cancerului datorită celor 50 de compuși activi printre care și carpaina
-crește pofta de mâncare
-scade febra și ajută la tratarea malariei
-tratează rănile deschise, eczemele și e folosit în produse cosmetice pentru păr

Se mai poate utiliza sub formă de ceaiuri, împotriva durerilor premenstruale și a febrei, dar și sub formă de capsule pentru malarie și febră dengue.

Se spune că atunci când Cristofor Columb a descoperit America după o lungă călătorie pe mare, a fost invitat de băștinași la un mare festin culinar care i-a cauzat probleme digestive. Bățtinașii i-au oferit papaia și așa s-a vindecat. Fructul a fost denumit de Columb „Fructul Ingerilor”. Papaia este cultivat acum în majoritatea țărilor tropicale.

 

Autor: Raluca Somoghi

Raluca Somoghi este Doctor în Chimie și în prezent studiază plantele medicinale la UNIKA Semarang, în Indonezia.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here