Gadgeturi pentru baie. Ce îmbunătăţiri poţi face cu mai puţin de 100 de lei

0

Dacă ai nevoie la baie în timpul nopţii sunt sunt două feluri în care poţi trezi toată casa – fie aprinzând luminile, fie orbecăind pe întuneric şi lovindu-te de toate mobilele.

Cu mai puţin de 100 de lei, însă, poţi evita aceste neplăceri, ba mai mult, poţi conferi casei tale un aspect futurist.

Un prim pas pentru a uşura excursiile nocturne către baie este montarea unei benzi fosforescente pe podea, în drumul de la dormitor spre baie.

Banda nu trebuie să fie continuă, putem monta doar câteva „săgeţi” care să indice drumul.

Benzile fosforescente se găsesc în toate magazinele de profil, iar un metru de bandă care poate străluci timp de 8 ore după ce s-a încărcat în timpul zilei costă în jur de 7 sau 8 lei.

Urmând drumul indicat de bandă nu ne ciocnim nici de mobile şi nici nu trezim ceilalţi oameni din casă aprinzând luminile.

banda

 

Lumina nu trebuie neapărat aprinsă nici când am ajuns în baie. Există gadgeturi cu led care ne ajută să navigăm în această încăpere fără ca ochii să fie supuşi la chinuri de o lumină prea intensă, aprinsă brusc.

Un astfel de gadget este lumina de toaletă cu senzor de mişcare. Este o lampă care se montează foarte uşor pe capacul toaletei şi care se aprinde atunci când te apropii de ea. Lumina este una blândă, însă suficient de puternică pentru a-ţi permite să vezi ce faci. Pentru cei care sunt încă buimaci de somn, sistemul de culori vine în ajutor. Astfel, atunci când colacul toaletei este ridicat, lumina este roşie, iar când colacul este lăsat, lumina devine verde.

După ce aţi părăsit încăperea, lampa se stinge automat. O astfel de lampă se găseşte în magazinele de profil sau pe site-urile de specialitate şi nu costă mai mult de 50 de lei.

budeAceeaşi tehnologie cu led vine în ajutor şi atunci când vă spălaţi pe mâini. Un cap de robinet cu led termosensibil se aprinde la contactul cu apa, permiţându-vă să vedeţi ceea ce faceţi. Rolul culorilor, însă, este de a vă face să cunoaşteţi temperatura apei înainte de lua contact cu ea. Dacă apa este rece, ledul o va lumina în albastru. Apa călâie capătă o culoare verde, iar apa caldă este colorată în roşu. Acest cap de robinet cu led termosensibil este compatibil cu majoritatea bateriilor de baie, iar preţurile încep de la 20 – 30 de lei.

cap de robinetah

Ledurile termosensibile sunt utile şi în timpul zilei. Dacă centrala termică nu încălzeşte apa încă din momentul în care aţi deschis robinetul, o pară de duş cu led termosensibil vă va arăta prin codul de culori când vă puteţi apuca de duşul matinal. Investiţia aici este mai mare – preţul pentru o astfel de pară pleacă de la 90 – 100 de lei.

para de dus

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here