Ghid complet: alegerea și aplicarea soluțiilor de hidroizolații bucătărie

0
Plants in pots on the table in stylish white kitchen interior, real photo

Când vine vorba de renovarea sau amenajarea bucătăriei tale, un aspect esențial, dar adesea neglijat, este hidroizolarea. O bucătărie bine hidroizolată previne problemele cauzate de umiditate și infiltrații, asigurând durabilitatea și igiena spațiului tău culinar. 

Din acest ghid, vei afla de ce să alegi și cum să aplici cea mai bună soluție de hidroizolație bucătărie, un produs de top disponibil la Econstrukt: Mariseal.

Membrana de impermeabilizare Mariseal pentru bucătării

Specialiștii Econstrukt recomandă membrana de impermeabilizare Mariseal pentru hidroizolarea bucătăriilor noi. Această membrană din poliuretan, preferată de profesioniști, se adaptează perfect și în bucătărie, datorită aplicării simple și rapide. Dezvoltată de Maris Polymers, cu peste 30 de ani de experiență în soluții de hidroizolații, Mariseal aduce numeroase avantaje:

 • Aplicare ușoară

Fiind un produs lichid, Mariseal se poate aplica în bucătărie cu o rolă, pensulă sau printr-un sistem de pulverizare fără aerosoli, reducând semnificativ timpul de lucru.

 • Aderență totală

Imediat după aplicare, rezultatul este o suprafață uniformă, fără îmbinări, prevenind infiltrațiile.

 • Durabilitate

Membrana formată are proprietăți hidrofobe, asigurând o hidroizolație de 100% și elasticitate permanentă.

 • Economie și eficiență

Cu un consum eficient de 1 – 1,5 kg/m², aplicat în două sau trei straturi, nu vei avea nevoie de o cantitate mare de Mariseal pentru bucătăria ta. De asemenea, poate fi folosit și ca amorsă (diluat cu 10-20% apă curată).

 • Tehnologie avansată

Mariseal este dezvoltat folosind PUD-Technology de la Maris Polymers, combinând performanța tehnică înaltă cu un impact redus asupra mediului.

Avantajele și necesitatea hidroizolării bucătăriei

Hidroizolarea bucătăriei este esențială pentru a proteja spațiul de efectele dăunătoare ale umidității și apei. Într-un spațiu unde se gătește și se spală frecvent, prevenirea apariției mucegaiului și deteriorarea mobilierului și a finisajelor este foarte importantă. O hidroizolație eficientă:

 • previne deteriorarea: protejează pereții și pardoseala de efectele umidității și a apei;
 • asigură igienă: previne dezvoltarea mucegaiului și bacteriilor, menținând un mediu sănătos pentru gătit.

Cum să aplici Mariseal în bucătărie

 1. Pregătirea suprafeței: asigură-te că suprafața este curată, uscată și fără praf.
 2. Amestecarea produsului: dacă folosești Mariseal ca amorsă, diluează-l conform instrucțiunilor.
 3. Aplicarea: Utilizează o rolă, pensulă sau sistem de pulverizare pentru a aplica Mariseal uniform.
 4. Uscarea: Lasă membrana să se usuce complet înainte de a aplica straturile următoare sau de a monta alte finisaje.

Alegerea unei soluții eficiente de hidroizolație pentru bucătărie, cum este membrana Mariseal de la Econstrukt, este o decizie inteligentă pentru a menține spațiul tău culinar în condiții optime. Cu aplicare simplă, eficiență sporită și tehnologie avansată, Mariseal reprezintă cea mai bună soluție de hidroizolație bucătărie disponibilă. Nu compromite calitatea când vine vorba de inima casei tale – bucătăria!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here