Ghivecele origami care cresc odată cu plantele

0

”Growth” este un design inovator inspirat de arta japoneză de origami. Acesta se referă la o serie de ghivece care cresc împreună cu planta. Acest design este conceput de Studio Ayaskan format dintr-un duo de designeri gemeni Bike and Begum Ayaskan, care își are sediul la Londra, și are scopul de a face ghivece mai durabile ca oricând.

În natură, totul evoluează, se adaptează, crește, înflorește, se degradează, moare, se absoarbe, se refolosește,” – ”Suntem amândoi foarte pasionați de natură”declară designerii, Bike și Begum Ayaskan.

Conceptul celor doi frați a născut din dorința de a observa ritmicitatea evoluției naturii, într-un mediu totuși artificial. Și interacțiunea dintre plantă si geometria ghiveciului a fost o altă perpectivă pe care cei doi designeri au urmarit-o.

Vasele sunt alcătuite din polipropilenă. O plasă, formată din același material este apoi atasat la bază, care permite apei să se scurgă. Materialul este foarte elastic.

Înainte de a veni cu un model origami corect pentru un ghiveci, frații Ayaskan au pornit inițial cu experimentarea unei mulțimi de modele de origami. Odată ce au ales modelul cu care să lucreze, au avut de descoperit trigonometria din spatele formelor, pentru a obține forma perfectă.

„În prezent suntem in discutii cu producătorii pentru a obține creștere economică în producție. Suntem pregătiți să scoatem pe piață produsul în următoarele câteva luni, și, de asemenea, să adaugăm câteva noi culori „, declară frații Ayaskan.

origami pot

origami pot 2

origami pot 3

origami 4

origami pot 6

origami pot 6

origmi ghiveci

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here