Românii se îngrijesc mai mult de spațiile verzi. Brandul VIKING preferat pentru utilajele de întreținere

0

Piața din România a utilajelor de întreținere a spațiilor verzi se ridică la aproximativ 15 milioane de euro. Conform declarațiilor oficialilor STHIL, compania care distribuie brandul VIKING în România, anul trecut s-a înregistrat o creștere de 32% a vânzărilor pentru produsele acestei mărci, dedicate îngrijirii spațiilor verzi.

Ioan Mezei, director general STIHL România: „Această dezvoltare s-a datorat în principal îmbunătățirii distribuției produselor VIKING și expunerii în magazinele rețelei”.

Cele mai vândute produse VIKING au fost mașinile de tuns iarba pe benzină, iar ardelenii se pare că au fost cei mai interesați să își utileze curțile cu astfel de echipamente. Compania precizează că cele mai mari vânzări au fost înregistrate în partea de vest a țării.

Oficialii companiei sunt de părere că o creștere mai consistentă a pieței va avea loc în cursul anului viitor, când construcțiile de case demarate în acest an se vor finaliza, iar proprietarii vor trece la amenajarea curților. Statisticile arată o creștere consistentă a numărului de construcții de case în 2015.

Compania VIKING a fost înființată în 1981, din 1992 devenind parte din grupul german STIHL. De anul trecut VIKING a introdus pe piață un concept revoluționar de îngrijire a ierbii, care are la bază un robot dezvoltat de inginerii companiei. Robotul MI 632 realizează singur operațiunile de îngrijire a gazonului, fără a mai fi necesară intervenția proprietarului.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here