Grădină frumoasă fără risipă de apă! Cum să economisești apa când îți uzi grădina

2

Participă la dezvoltarea durabilă cu un sistem de udare motivat în grădina ta! Managementul raționat al irigațiilor este un sistem care vă permite să economisiți apă, să evitați scurgerea substanțelor nutritive esențiale în sol, să vă bucurați de timpul liber în weekend datorită instalării automate a sistemului de udare.

Soluțiile sunt numeroase:

  • Instalarea unui aspersor automat de suprafață,
  • Instalarea unui picurător,
  • Instalarea unui aspersor îngropat,
  • Irigarea automată a gardurilor vii.

Grădina dumneavoastră își va păstra astfel luxul contribuind în același timp la dezvoltarea durabilă.

Udarea rezonabilă, pentru fiecare grădină – soluția ta

Lantana Paysage dezvoltă pentru tine soluția care se potrivește cel mai bine grădinii tale lucrând asupra naturii terenului, alegerea plantelor, mulcirea, sistemul de irigare în sine.

Natura terenului

Starea bună de sănătate a plantelor este legată evident de o aprovizionare cu apă adaptată naturii solului. Solul ușor, nisipos necesită udari scurte, dar frecvente. În schimb, solul greu de tip argilă necesită udare mai lungă și mai ales mai lentă.

Alegerea plantelor

Folosirea plantelor de tip mediteranean economisește și apă. Acestea sunt grădini uscate capabile să combată eficient seceta.

Vezi și: Dezvoltarea unei grădini contemporane. Ce plante trebuie să îți cumperi

Sistemul de sprinklere

Udarea ar trebui să înceapă și în momentul cel mai favorabil al zilei. În plus, dacă este cuplată cu o sondă care măsoară nivelul de umiditate, atunci poate fi amânată pentru binele plantelor și economisirea apei.

Micro-irigare

Printre cele mai eficiente și economice soluții, microirigarea, sistem constând în udarea prin concentrarea aportului de apă la poalele plantelor care o necesită, este o soluție pe care o favorizam atunci când contextul este potrivit.

Colectarea apelor pluviale

Colectarea apei de ploaie este, de asemenea, o modalitate excelentă de a aduce apă în grădină. În funcție de regiune, poate fi vorba de recuperarea între 4 și 7 m3 pe lună pentru un acoperiș de 100 m². Pot fi, de asemenea, posibile avantaje fiscale și ajutoare.

Momentul potrivit pentru a vă instala iluminatul exterior 

Realizarea unui sistem de udare oricare ar fi acesta, necesită săparea de șanțuri. De aceea este indicat saă profitați de această lucrare pentru a trece prin tranșee, firele electrice care pot fi folosite pentru a crea iluminat pentru grădina, terasa sau aleea, în același timp sau în mod amânat.

2 comentarii

  1. […] Participă la dezvoltarea durabilă cu un sistem de udare motivat în grădina ta! Managementul raționat al irigațiilor este un sistem care vă permite să economisiți apă, să evitați scurgerea substanțelor nutritive esențiale în sol, să vă bucurați de timpul liber în weekend datorită instalării automate a… Cititi mai multe aici: Grădină frumoasă fără risipă de apă! Cum să economisești apa când îți uzi grădina […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here