Dezvoltarea unei grădini contemporane. Ce plante trebuie să îți cumperi

2

Grădina contemporană este un adevărat loc de viață dedicat momentelor de lene. Designul este elegant, imbunătățit de câteva piese colorate. 

Vrei să creezi o grădină uscată contemporană? O grădină rafinată contemporană? O grădină contemporană cu piscină?

Creați o grădină contemporană care va aduce un plus de valoare casei dumneavoastră și caracter exteriorului dumneavoastră. 

Creați o grădină contemporană pentru un cadru original

Crearea unei grădini contemporane se caracterizează prin:

  • Un plan geometric,
  • O gamă relativ limitată de culori,
  • O culoare dominantă precum gri,
  • Prezența semnificativă a mineralelor sau a lemnului,
  • oțel corten,
  • plante grafice,
  • Un aspect foarte curat al grădinii cu plante tăiate cu grijă.

Într-o grădină contemporană cu piscină, piscina va avea un rol central. Împrejurimile piscinei vor fi în paturi de flori, iar materialul ales, beton lustruit sau lemn compozit.

Dacă vrei o atmosferă Zen pentru grădina ta contemporană, paturile vor fi parțial minerale și parțial vegetale. Putem găsi pietricele sau pietriș greblat cu bonsai, arțari japonezi, rododendroni etc.

În orice grădină contemporană, o fântână de design, sprijinită de un perete, aduce o notă de prospețime și o atmosferă relaxantă.

Minimalismul este de rigueur într-o grădină contemporană, elementele puternice vor fi elementele decorative și mobilierul în culori acide, care contrastează cu culorile grădinii. Terasa va fi din lemn, beton, piatră sau lemn compozit, devine o prelungire a casei.

Pentru a delimita o grădină contemporană, pereții joase sau pereții de gabioane (pietricele închise într-o cușcă metalică) vor avea cel mai frumos efect.

O gradina contemporana sau moderna reprezinta intotdeauna o oaza.

Plante într-o grădină contemporană

Amenajarea unei grădini contemporane presupune alegerea unor plante variate dar cu foarte puține culori diferite, cu înălțimi diferite din motive de vizibilitate.

Plantele unei grădini contemporane sunt un amestec de texturi, frunziș, înflorire și culori. Plantele cu un obicei suplu trebuie amestecate cu altele foarte structurate.

 Amestecul de gaure (cu tulpini ușoare împodobite cu flori albe mici), deschampsia cu cimi sau lonicera nitidă tăiate într-o bilă. 

Agapanthus și usturoiul ornamental cu florile lor violete sau albe vor fi, de asemenea, perfecte. Dar poți avea și o singura culoare precum albul (pomi cu flori albe, flori albe).

În ceea ce privește copacii, o magnolie soulangeana, un carpen, un arum vor arăta grozav și vor oferi umbră.

Vezi și: Grădina în pantă – cum construiești și ce elemente îți trebuie pentru a realiza o astfel de grădină

2 comentarii

  1. […] Grădina contemporană este un adevărat loc de viață dedicat momentelor de lene. Designul este elegant, imbunătățit de câteva piese colorate.  Vrei să creezi o grădină uscată contemporană? O grădină rafinată contemporană? O grădină contemporană cu piscină? Creați o grădină contemporană care va aduce un plus de valoare casei… Cititi mai multe aici: Dezvoltarea unei grădini contemporane. Ce plante trebuie să îți cumperi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here