Hibiscus, floarea preferată a leneșilor

0
floare hibiscus

Hibiscus rosa sinensis este o plantă perenă ȋntȃlnită ȋn zona subtropicală, ȋn Asia. Face parte din familia Malvaceae, familia bumbacului, cacauei și durianului.

Are aspect de tufă, cu frunze ovale și flori de diverse culori: roșii, galbene, roz, simple sau duble.

Este cunoscută și sub numele de trandafir chinezesc sau japonez fiind cultivată în China, Japonia, Mexic și insulele Pacificului de sute de ani pentru a fi folosită în medicina tradițională. Este utilizată la tratarea unor afecțiuni ale ficatului, ochilor, a durerilor de stomac, de cap și a celor menstruale, la reglarea presiunii arteriale, la tratarea răcelilor și a artritei, dar și ca afrodisiac. Se folosesc atȃt florile cȃt și frunzele, rădăcinile și fructele.

Studii recente au arătat că planta conține fenoli, taninuri, alcaloizi, flavonoide, saponide și uleiuri esențiale.

Vezi și: Cele mai superbe si neobisnuite flori pentru gradina ta

Hibiscus-ȋngrijire

Hibiscus preferă solurile bogate ȋn substanţe nutritive, umede, bine drenate, ferite de vȃnt.

Are nevoie de expunere la soare pe toată durata verii și de lumină indirectă iarna.

Pentru a avea plante sănătoase, se recomandă feritilizarea solului ȋn perioada de creștere, evitarea mutărilor deoarece modificarea mediului le influenţează negativ, schimbarea ghiveciului o dată la 4 ani și folosirea unui pămȃnt amestecat cu nisip și turbă.

Temperatura potrivită pentru înflorire este de 20 grade Celsius, iar pentru perioada de repaus din sezonul rece, de 10-12 grade Celsius.

Hibiscus este senisibilă la atacul acarienilor și afidelor fiind necesară combaterea acestora cu produse specifice recomandate de specialiști.

În zonele calde, planta este consumată de numeroase animale dintre care amintim leneșul care savurează cu mare plăcere florile roșii strălucitoare.

Pentru cei care doresc să guste un ceai de hibiscus, pe piață se găsesc diverse combinații care mai de care mai aromate: ceai de hibiscus cu petale de trandafir și căpșuni, ceai de hibiscus și zmeură, etc.

Sursa foto: www.wikidata.org, Pinterest

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here