Home sweet dome – casa OZN în formă de dom…rotativ

0
Acoperisul este executat din lem de cedru care nu putrezeste la umezeala

O casă OZN în formă de domn care se roteşte la 360º ? Sigur că da !

Localizată la 129 km de New York, în New Paltz, acest OZN din lemn a aterizat in mijlocul unei oaze de linişte, într-o zonă împădurită ce se întinde pe o suprafaţă de 11,33 ha. Acestă casă în formă de dom este un model construit din prefabricate de o companie din Franţa, pe numele ei DomeSpace. Toate materialele au fost livrate în SUA în 40 de containere, iar casa a fost ridicată în doar 3 luni pentru a deveni locul ideal de relaxare al actualilor proprietari. Costul casei a ajuns undeva la 500.000 $.

Acest OZN este construit preponderent din materiale organice precum lemn de cedru, bambus şi piatră de calcar.

Mai are încă o particularitate eco-friendly ce ii ofera o eficienţă din punct de vedere al consumului  de energie, într-un mod destul de atipic.Pe langă asemănarea izbitoare cu o farfurie zburătoare, această casa se poate roti la 360º. Prin activarea unui buton, întrega locuinţă se învârte pentru a te putea bucura în intregime, în funcţie de preferinţe, de căldura soarelui sau de umbră în orice parte o casei.

Circulară, pe două niveluri, casa dispune de foarte puţini pereţi interiori, bucurându-te astfel de o zona open space şi mult spaţiu util. Deschiderea sa îmbinată cu împrejurimile liniştitoare, conferă oaspeţilor o senzaţie foarte plăcută de calm şi relaxare. Pereţii arcuiţi ce ating 40 m în punctul de întâlnire central al casei, te duc cu gândul la forma unei catedrale sau a unei saune.

Structura adăposteşte în interior 3 dormitoare, două băi, o bucătărie, o bibliotecă şi un birou pe o suprafaţă ce măsoară doar 214 m2 fără a lăsa impresia unui spaţiu aglomerat. Planul deschis la sol cu geamuri curbate de la bază spre centru oferă impresia unui spaţiu extins şi aerisit.

Citeste si: 5 motive pentru care sa construiesti o casa in forma de dom

Autor: Ana Maria Petre

Sursa: inhabitat.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here