Idei de decorare a locuinței în această vară

0

Ideile de amenajare recomandate în această vară au la bază motive de inspiraţie nautică, fructată sau florală cu nuanțele în trend de anul acesta ca marsala, turcoaz sau albastru marin, conform Chic Ville, conceptul de magazin home&deco.

 

Decorare cu motive de inspirație nautică

Vara aceasta este la modă redecorarea cu motive de inspirație nautică precum următoarele obiecte: corăbii, cârme, vaporaşe, frânghie cu noduri marinăreşti, corali, scoici, peşti. În ambientul unei locuinţe se mai pot regăsi de asemenea și recipiente din sticlă care pot fi decorate cu nisip, scoici, lumânari. Pentru bucătărie sau decorarea unei mese festive sunt recomandate elemente ca veselă cu tematică marină în nuanţe de albastru şi turcoaz, inele pentru şerveţele cu scoici şi sfeşnice din cupru, și nu în ultimul rând o faţă de masă cu simboluri marine.

„În această vară ne jucăm cu marsala, culoarea anului 2015, pe care o putem combina de minune cu nuanţe temperate de turcoaz sau cu albastrul pastel. De asemenea, putem opta pentru un albastru marin, puternic, care merge de minune cu elemente din ratan sau lemn deschis la culoare”, a recomandat Marius Şerbănescu, Director de Achiziţii al Chic Ville.

decor nautic

 

Decorare cu lavandă în stil rustic

Pentru acest stil se recomandă carafe cu motive marine și jardiniere antichizate în nuanțe de alb și turcoaz, dar și produse specifice decorurilor provensale cum ar fi stropitori, tăvi, cești pentru ceai, perne și tablouri decorative. Decoraţiunile cu aceste motive au rolul de a aduce o atmosferă fresh în locuinţă, completată cu levănţica care se regăseste din plin în peisajul acestei veri. Levănţica poate fi prezentată în diverse feluri: în ghivece pictate cu flori, pe tăvi pentru servit ceaiul sau pe ceşti şi şerveţele asortate.

„Decorarea locuinţei pentru sezonul de vară stă în micile detalii. Pot fi folosite motive inspirate din câmpurile de lavandă pentru a crea un colţ special, lila. O idee recomandată de Chic Ville este montarea unui tablou cu motive similare şi aşezarea pe canapele de perne imprimate cu flori de lavandă pentru a da un aer de efect, tineresc, care să îmbie la visare”, a adăugat Marius Şerbănescu.

decor lavanda

 

Decorare cu motive fructate în stil toscan

Acest decor este mai ușor de realizat, de exemplu o casă în stil clasic poate fi adaptată cu vaze, fructiere și ghivece toscane sau coronițe decorative din buxus. Și vesela decorată cu căpşuni, figurine în formă de fructe sau carafele deco sub formă de portocale sau lămâie sunt piese caracteristice pentru acest tip de decorare. În acest sens Chic Ville vine cu o gamă nouă de decorațiuni, menite să aducă un plus de prospețime în orice locuință.

De la fețe de perne cu scoici, până la farfurii în formă de căpșună sau pești turcoaz, fiecare colecție conține produse accesibile pentru completarea decorurilor existente, indiferent de stilul preferat: clasic, rustic, ori toscan”, a spus Marius Şerbănescu.

decor fructat 2

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: interiordesign2014.com, deavita.fr, fr.aliexpress.com, nauticadeco.com,

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here