Idei din care să te inspiri pentru a decora salata de boeuf

2

Se apropie cele mai așteptate sărbători ale iernii, iar de pe mesele românilor nu lipsește salata de boeuf. Acest preparat este vedeta meniului, așa că gospodinele au multe rețete proprii de a găti sala de boeuf, cu carne de pui, de vită sau carne de porc, scrie playtech.ro 

De regulă, salatele de boeuf se ornează în diverse moduri, cât mai atractive. Iată cum să decorezi salata de boeuf de Crăciun și de Revelion!

Ingredientele cu care poți orna salata de boeuf

Salata de boeuf este preferata tuturor, mai ales de Crăciun sau Revelion. Se pregătește ușor și este foarte gustoasă, perfectă pentru mesele festive, dar și pentru zilele obișnuite.

Atunci când pregătim salata de boeuf, ne gândim cum să o ornăm cât mai frumos. De aceea, în materialul care urmează îți arătăm cum să decorezi salata de boeuf de Crăciun și de Revelion. Am pregătit 30 de idei din care să te inspiri!

Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii de sărbători și ai răbdare să decorezi salatele de boeuf, puteți pune în practică ideile noastre. Salatele se decorează cel mai bine cu morcovi, roșii, sfeclă roșie, ciuperci, parmezan, brânză rasă, ouă, lămâie, verdețuri, nuci, ceapă, măsline, murături, ardei gras, mazăre și orice alt aliment care vă mai trece prin cap.

În plus, la decorarea salatei de bouef îi puteți pune la treabă și pe cei mici! Cu siguranță vor fi încântați să interpreteze diverse modele. 

Poți citi și: Trei decorațiuni pe care trebuie neapărat să lei ai pe masa de Crăciun pentru a aduce belșugul în casa ta

Cum să decorezi salata de boeuf de Crăciun și de Revelion. Creează flori din legume

Salata de boeuf  atrage atenția prin intermediul modurilor în care este decorată. Pe salata de boeuf pot fi adăugate o sumedenie de ingrediente, de la castraveți murați sau cruzi, la mazăre verde și orice aliment care vă place.

Această salată a devenit un element tradițional al meselor festive, așa că poate fi transformată cu ușurință capodoperă culinară. Cum? Prin decorare și modul de prezentare al acesteia.

Dacă vrei să ornezi salata cu flori, ai nevoie de roșii cherry, morcovi, ridichi, frunze de pătrunjel și mărar. Poți realiza diverse fundițe, dar și modele mai complicate precum buchete de flori. Important este să ai răbdare să realizezi acest model pe salata de bouef!

Cum să decorezi salata de bouef de Crăciun și de Revelion

Salată de boeuf – model cu Moș Crăciun

Un alt model de salată este cea decorată cu Moș Crăciun. Necesită mai mult timp, însă rezultatul este unul spectaculos. Pentru acest decor ai nevoie de măsline, feliuțe de ardei roșu, gogoșari, castraveți murați și ouă fierte.

Prima dată trebuie să creezi fața Moșului. Așadar, trebuie să folosești gălbenuș de ou fiert și ras. Ochii îi poți pune din două măsline tăiate. Pentru nas și gură poți folosi morcov și ardei roșu ras. Căciulița lui Moș Crăciun va fi formată din bucățele de ardei roșu. La barbă poți pune albuș de ou ras.

Cum să decorezi salata de bouef de Crăciun și de Revelion

Cum să decorezi salata de boeuf în formă de om de zăpadă

Cum să decorezi salata de boeuf de Crăciun și de Revelion. Unul dintre cele mai apreciate modele este acela de salată de boeuf în formă de om de zăpadă. Pentru acest model, ai nevoie de gogoșari roșii murați, castraveți murați rondele, măsline, morcov fiert, conopidă.

Cum să decorezi salata de bouef de Crăciun și de Revelion

Prima dată aranjează salata în formă de om de zăpadă pe platou, iar mai apoi treci la partea de ornat. Nasul, ochii și gura lui le poți face din morcov, gogoșar și măsline. Fularul îl puteți realiza din fâșii de gogoșar, iar bățul îl poți face dintr-un mănunchi mic de conopidă murată.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here