Idei de tablouri pictate special pentru casa ta

1

V-ați mutat în casă nouă sau stați mai demult acolo (mobilă deja aveți), dar nu ați decorat încă pereții? Casei voastre îi lipsește ceva! Ea nu trebuie să rămână așa!

CasoTeca a stat de vorbă cu artistul plastic Norica Veșcă-Popescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, și vă dă câteva sfaturi de amenajări interioare cu tablouri, pentru că în opinia dumneaei, fiecare cameră trebuie să aibă elemente de decor pe pereți.

Eu vă propun pentru camerele din locuință, tablourile mele pictate, iar pentru camera copilului, picturi/pereți sau tablouri special pictate pentru ei. Fiecărei camere i se potrivește unul sau mai multe stiluri din pictura mea. Veți vedea că se schimbă nu doar aspectul peretelui, ci tot aspectul locuinței, transformând un spațiu mohorât, într-unul vesel si primitor”, spune Norica Veșcă-Popescu.

Livingul

Pentru un living dintr-o casă modernă, tablourile pot  fi in culori contrastante, vii, spărgând astfel monotonia. Iar pe pereții unde nu e mobilă, neapărat picturile trebuie să aibă dimensiuni mari, dacă spațiul vă permite. În zona tv puteți face o compozitie din tablouri mai mici, înrămate sau nu.

Ca și teme, alegeți FLORI (orhidee, maci, magnolii) sau COMPOZIȚII ABSTRACTE, care pot completa stilul modernist, high-tech al livingului dvs. Se încearcă să se creeze o armonie între lucrările de pictură de pe pereți si ce mai aveți in jur (armonie cromatică, mare-mic). Există trucuri care pot mări vizual încăperea prin așezarea tablourilor/perete.

Dacă amânați acest lucru, (să fie prinse în perete), pot fi puse pe polițe, etajere, mai ales dacă au dimensiuni mici, alături de alte obiecte de decor. Orice variantă ați alege, ele vor completa aspectul livingului, transformându-l într-unul special, personalizat.

Holurile și scările

Dacă locuința dvs. dispune de holuri, dar nu sunt din cele mai mari, tablourile motivaționale te vor ajuta atunci când intri sau ieși din casă. Te vor stimula să ai o atitudine pozitivă, prin mesajul transmis – din compoziții și din armonia culorilor  sau pot fi inserate chiar și texte.

Tot aici, potrivite sunt și picturi cu hobby-uri ale tale, cum ar fi mersul pe BICICLETA sau  locuri ori oameni dragi, de care sunteți legați.

Dormitorul

Deasupra patului poate sta o lucrare mare, care să amintească de ex: de PRIMUL SĂRUT, de faptul ca acel cuplu e tot îndrăgostit. Dar și alte tablouri cu ipostaze ale dragostei trăite de ei (cele mai recente lucrări ale artistului).

În fața patului e foarte important ce ai: dacă nu e o fereastră să poți vedea un peisaj draguț prin ea, poți pune un tablou de suflet: un PORTRET al cuiva drag, un PEISAJ romantic, chiar vintage, un loc unde ai fost (sau poate doar cu gândul).

Una din expozițiile mele s-a numit „CĂLĂTORII” și lucrari ce i-au aparținut, pot merge foarte bine atât in dormitor, cât și în living. Sunt picturi ce exprimă stări, trăiri ce le-ai avut la intâlnirea cu acel loc și apoi le ții cu tine inrămate, toata viața„, continuă artistul.

„Dacă vorbim de cupluri romantice, un tablou cu  FLORI e potrivit chiar și în dormitor, gama de culori fiind restransă: griuri, brunuri. La răsărit, să nu uităm că trebuie să avem o icoană. Eu am pictat și pe lemn și pe sticlă.

Dacă sunteți iubitori de tradițional, de obiecte vechi,( aveți casa decorată în acest stil), eu vă propun lucrări ce au făcut parte dintr-o expoziție a mea recentă „LUCRURI SIMPLE”. O tingire, o cană smălțuită de la țară cu flori de câmp, valize, dantelării vechi, fine, obiecte dragi din copilărie, Ilene Cosânzene, pictate /panză. Sunt tablouri cu simboluri etnice românești, rupte din șirul timpului. Sunt potrivite și pentru case de vacanță”.

Camera copilului

Picturile de pe pereți

Atunci cand decorațiunile din camera copilului nu vă mai mulțumesc, e nevoie de ceva nou pentru copii; e nevoie de o pictură pe perete. Orice perete poate fi pictat, el devine astfel atracția spațiului, are un impact puternic, e locul preferat al copiilor.

Eroii din desene animate și nu numai, dar și alte personaje pentru copii, unele dintre ele din poveștile mele. Există, cum bine știți, personaje pentru fetițe, altele pentru baieți. Eu, fiind  mama de băiat si de fetiță, le-am pictat pt amandoi în aceeași cameră„, ne mai spune Norica.

Tablourile pictate pentru copii

Pentru cei care nu doresc picturi pe pereți, pot opta și pentru această variantă. Sunt pictate pe pânză, unele înrămate. Subiectele sunt tot personajele din desenele lor preferate sau altele. Atunci când mobila este albă, ele sunt pete de culoare și nu doar atat, copiii cresc cu personajele lor preferate, capătă mai multă încredere în ei.

Bucătăria

Dacă aveți o bucătărie spațioasă și sunteți norocoși că au rămas pereți fără mobilă, aceste tablouri de mai jos ar fi potrivite. Când spațiul nu e atat de generos, lucrări mai mici merg așezate printre obiecte dragi de bucătărie, pe polițe.

Tablourile au puterea de a schimba în totalitate un interior. Arta influențează simțurile, starea de spirit. Și cum acasă ne simțim cel mai bine, alături de cei dragi, ar trebui sa ținem cont că atmosfera casei e influențată de decor, de stările pe care le ai atunci când în casa ta privești un tablou al unui pictor tânăr, contemporan ție„, încheie artista.

Norica Veșcă-Popescu (Artist Plastic) – tel. 0727839894

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here