Încarci bateria smartphone-ului cu ajutorul apei

0

În “capitala” smartphone-urilor, localnicii și turiștii vor avea posibilitatea să își încarce telefoanele mobile printr-o metodă inedită și eco-friendly, gratuit, pe străzile orașului.

În Seul vor fi amenajate cinci stații pentru încărcarea smartphone-urilor, iar acestea vor fi alimentate de trei mini-turbine hidroelectrice, având ca sursă râul Cheonggyecheon care străbate orașul.

În stațiile respective fiecare telefon va fi încărcat în 2-3 ore, iar o tabletă în 3-4 ore prin intermediul unor generatoare care produc 15-20 watt fiecare, construite de start-up-ul Enomad. Dacă programul-pilot de trei luni va avea succes, mai multe stații ar putea fi construite pe o rază de 10,8 km în jurul orașului.

Acest tip de facilități reduc efectele negative asupra mediului înconjurător, deoarece produc energie doar pe baza unor turbine, fără ajutorul barajelor.

phone2

Rețeaua națională va oferi servicii 5G

În Coreea de Sud, peste 70% din cei 50 de milioane de rezidenți dețin smartphone-uri. Acestea sunt atât de populare încât guvernul a demarat o campanie pentru combaterea dependenței de telefoane mobile.

Cu toate acestea, Coreea de Sud, care se situează pe primul loc în lume la viteza internetului, intenționează să îmbunătățească rețeaua naționala pentru a oferi servicii 5G, care vor fi testate în 2018, la Jocurile Olimpice de Iarnă din PyeongChang.

Seul va construi în viitorul apropiat și stații pentru încărcarea unor dispozitive cu energie solară, în zona Gwanghwamun din centrul orașului.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: inhabitat.com, iphonehacks.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here