Hong Kong: Grădinăritul și arhitectura viitorului

0
Turnuri

Hong Kong se poate lăuda cu una dintre cele mai bizare clădiri din lume, alcătuită din doi zgârie-nori conectați de elemente sustenabile. Design-ul aparține firmei Studio Cachoua Torres Camilletti din Mexic care a găsit inspirație în istoria orașului Hong Kong pentru a realiza conceptul clădirii cu aspect de stânca despicată.

Numit simplu Hong Kong Skyscraper, edificiul are la bază un sistem de energie nucleară care poate fi întrerupt gradual și înlocuit cu energie regenerabilă. Partea mai mare a construcției are rolul unei clădiri de birouri, iar cea mică este rezervată spațiilor rezidențiale. Fațadele sunt conectate prin poduri, iar exteriorul ambelor corpuri este acoperit de grădini verticale cu numeroase soiuri de vegetație. Dacă pe terase există culturi de orez, alge și alte plante, turnurile au și zone dedicate acvaculturii, energiei solare și eoliene, colectării apei de ploaie și reciclării.

turn4

La nivel metaforic, desgin-ul edificiului ne duce cu gândul la doi uriași care se luptă – turnul mare este orientat spre turnul mic în așa fel încât pare să îl “atace”. Dacă aceasta construcție futuristă s-ar fi aflat în Tokyo și nu în Hong Kong am fi putut spune că designerii de la Studio CTC au dat naștere unui stil arhitectural care încorporează conceptul japonez kaiju.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: inhabitat.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here