5 metode de a îndepărta petele și zgârieturile de pe podeaua din lemn

0

În ciuda faptului că ești mereu grijuliu și te străduiești să păstrezi podeaua casei curată, aceasta se pătează sau se zgârie când te aștepți mai puțin, din diferite motive pe care nu le poți controla. Există, însă, metode simple și non-toxice pentru a ascunde micile imperfecțiuni, petele și zgârieturile, și a menține strălucirea podelei din lemn, iar noi vă prezentăm 5 dintre ele.

Microfibră pentru curățare

Folosește un obiect vestimentar pe care nu îl mai porți pentru a curăța petele uscate de mâncare sau băutură de pe podeaua din lemn. Microfibra poate absorbi umezeala mai bine decat fibrele de bumbac. Udă puțin materialul cu apă caldă sau solvent special pentru podea, însă nu îl îmbiba excesiv, pentru că ar putea dăuna lemnului.

Glaspapir pentru a netezi petele și zgârieturile

Dacă te confrunți cu pete dificile sau cu urme de la încălțăminte, foloșeste glaspapir pentru a curăța și netezi suprafața podelei din lemn, apoi aplică puțină ceară și șterge locul respectiv cu un material care conține lână.

podea2

Nucă pentru mascarea zgârieturilor

Folosește miez de nucă pentru a freca porțiunile zgâriate de pe podea, iar acestea vor dispărea ca prin minune.  În cazul în care nu ai nuci în casă, poți folosi cafea rîșnită sau carioci de tip marker, însă trebuie să ții cont de nuanța podelei.

Gheață pentru îndepărtarea petelor lipicioase

Ai pătat podeaua din lemn cu gumă de mestecat, plastilină sau mina creioanelor colorate? Pune câteva cuburi de gheață într-o pungă și așaz-o pe zonele afectate câteva minute, apoi răzuiește ușor petele cu o spatulă din lemn. Rămășișele pot fi ulterior acoperite cu hârtie peste care să treci fierul de călcat încins.

Înălbitor pentru îndepărtarea petelor negre

Petele foarte închise sunt greu de curățat, fiind necesari mai mulți pași. Aplică înălbitor pe aceste pete în timp ce freci suprafața afectată cu o periuță și lasă-l să acționeze circa 2 ore. Repetă procesul, dar de data această lasă înălbitorul pe pete 12 ore, preferabil în timpul nopții. După ce petele se vor albi, trebuie doar să le colorezi în nuanța podelei și în final să dai luciu suprafeței prin metode deja cunoscute.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: carpetsuperstoresreddeer.ca

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here