N-am plantat un copac. Dar la primavara plantez bradul de Craciun

0

N-am plantat niciodata un copac, desi face parte din lucrurile pe care trebuie sa le faci in viata. Desigur, imi spun mereu ca mai am timp…

Si tot aman, tot aman: ca nu am unde, ca nu stiu ce copac sa plantez, ca e pamantul inghetat, ca oricum un copac nu mai conteaza… Scuze fara sens, despre care am decis ca trebuie sa se termine o data cu anul acesta.

Iar la primavara, plantez bradul de Craciun. Am zis! Am gasit si locul perfect! In gradina, langa pin, unde e solul bun si un loc destul de umbros.

E drept ca nu ma pricep deloc la ce este nevoie pentru un brad sa creasca mare si falnic, dar are radacina groasa, este crescut in ghiveci si are sanse mari sa se prinda.

IMG_6854

 

 

 

 

 

Asta si pentru ca anul acesta aleg un brad in ghiveci, care are sanse maxime sa se prinda dupa plantare. Il cumpar online, de pe Floria.ro, si vine acasa prin curier. Asa ca dincolo de faptul ca la primavara am ce sa plantez, nici nu umblu prin piete sa caut brad. Nu ca nu mi-ar placea prin piata, insa ma deprima semnificativ sa vad mii de brazi taiati, care mai de care mai frumusei…din pacate multi sunt de fapt varfurile unor brazi maturi, astfel condamnati la o moarte lenta si …trista.

Pentru ca un brad al carui varf este retezat nu se va putea dezvolta si in cele din urma se va usca.

Si recunosc ca imi amintesc din copilarie ca nu-mi venea deloc sa despodobesc bradul, cu gandul ca va fi aruncat la tomberon… Acum insa experienta frumoasa de a impodobi bradul va fi urmata de una inedita, de a ma bucura de brad pe balcon, pana la primavara, cand il plantez in curte, la tara.

Si se va face mare, va creste falnic si frumos…un brad de poveste.

Probabil ii voi lasa un globulet agatat, sa-si aminteasca de mine.

Asa-i ca e simpatic?

flori-brad-in-ghiveci-150-175-cm-29880

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here