sâmbătă, aprilie 26, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

Lasagna la tigaie – Rețetă rapidă și delicioasă

Cine spune că lasagna trebuie să stea cu orele la cuptor? Dacă îți e poftă de ceva savuros, dar n-ai timp de gătit complicat, lasagna la tigaie e soluția perfectă! Rapidă, gustoasă și pregătită într-o singură tigaie, această rețetă păstrează tot farmecul preparatului clasic italian, dar se adaptează perfect ritmului alert de zi cu zi. Ideală pentru prânz sau cină, e genul de mâncare care adună toată familia în jurul mesei în doar câteva minute.

Lasagna la tigaie – Rețetă rapidă și delicioasă

Dacă vrei să savurezi gustul autentic al lasagnei, dar fără să petreci ore întregi în bucătărie, există o soluție: lasagna la tigaie. Această variantă simplificată, dar la fel de delicioasă, elimină coacerea la cuptor și reduce timpul de preparare la mai puțin de 30 de minute.

Fără să compromită savoarea clasică a preparatului italian, rețeta combină foi de lasagna gătite direct în sosul aromat de carne și roșii, peste care se topește un strat generos de mozzarella și parmezan.

Vezi și Rețetă de pizza la tigaie, gata în 10 minute

- Publicitate -

Ingrediente:

  • 250 g carne tocată (vită, porc sau amestec)
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 400 g roșii tocate (din conservă sau proaspete)
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • Sare și piper, după gust
  • 6 foi de lasagna rupte în bucăți mari
  • 150 g mozzarella rasă
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g ricotta (opțional)

Mod de preparare:

Pregătirea sosului

Într-o tigaie mare și adâncă, încinge uleiul de măsline și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă usturoiul și amestecă 30 de secunde.

Adaugă carnea tocată și gătește-o până se rumenește, amestecând din când în când.

Incorporează roșiile tocate, pasta de roșii, apa, oregano, busuiocul, sarea și piperul. Fierbe la foc mic timp de 5-7 minute.

Adăugarea foilor de lasagna

- Publicitate -

Pune foile de lasagna direct în sos, împingându-le ușor pentru a fi acoperite. Acoperă tigaia cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic timp de 12-15 minute, până când pastele sunt fragede. Amestecă ocazional pentru a evita lipirea.

Finalizarea preparatului

Când pastele sunt gătite, presară mozzarella și parmezanul deasupra. Acoperă din nou tigaia și lasă brânza să se topească (aproximativ 3 minute). Dacă folosești ricotta, pune câteva lingurițe deasupra înainte de servire.

Servire

Lasagna la tigaie se servește fierbinte, presărată cu extra parmezan și frunze proaspete de busuioc.

Sursa: g4food

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE