Maioneza din avocado înseamnă să inlocuim oul din rețeta maionezei clasice, cu fructul de avocado. Află în acest articol rețeta maionezei de avocado și cu ce îți recomandăm să o mănânci.
Rețătă maioneză de avocado
Un fruct de avocado înlocuiește aproximativ două ouă, rețeta va necesita considerabil mai puțin ulei din cauza nivelului ridicat de grăsimi bune din avocado, însă restul ingredientelor rămân neschimbate.
Vezi și Cât timp e bine să păstrezi salata de boeuf sau sarmalele în frigider
Ingrediente:
- 1 avocado matur
- 1 lime/1 lămâie
- 50 g ulei de măsline sau floarea soarelui
- sare, piper după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăță fructul de avocado de coajă și scoate sâmburele.
Așează fructul curățat într-un bol sau pahar înalt potrivit pentru mixerul tău.
Amestecă cu mixerul la viteză medie adăugând treptat ulei și suc de lime/lămâie
Spre final adaugă sare, piper și pătrunjelul tăiat, până se omogenizează
Lasă la frigider să se răcească
Cu ce să mănânci maioneza de avocado
Maioneza de avocado se poate conserva până la 2 zile la frigider și îți recomandăm să o încerci în următoarele combinații:
Cremă dip cu legume precum morcovi, castraveți, ardei, țelină, fenicul și sfeclă roșie
Sos în sanvișuri sau tartine, în special alături de brânzeturi si felii de roșii
Bruschette
Dressing de salată cu legume
Sursa: g4food