Masca pentru calorifer – o soluție simplă de înfrumusețare a casei

1

Caloriferele sunt esențiale pentru o casă care nu are încălzire centralizată sau prin pardoseală, însă aspectul lor tehnic distrug design-ul interior al unei case. Ciudat este că cele mai bune radiatoare sunt cele care arată și cel mai puțin atractiv.

O soluție recomandată de unii oameni este instalarea caloriferelor cu partea striată către perete, astfel ca în cameră să fie la vedere partea opusă, care e lisă. Acest lucru nu este însă recomandat din punctul de vedere al eficienței energetice, pentru că toată căldura se duce înspre zid, iar în cameră va fi rece.

Citește și Cum să păstrezi căldura în locuință în sezonul rece

Dacă vrei calorifere care să arate bine ai variante artistice, de design contemporan și variante perfect adaptate interioarelor clasice și radiatoare frumos decorate. Desigur, costă mult. Atunci nu ne rămâne decât să îmbunătățim aspectul caloriferelor banale, dar fără a ne lipsi de confort termic. Cum? Cu ajutorul măștilor. Cert este că acoperite cu măști, fie ele și din categoria lux, caloriferele banale nu vor ajunge să coste la fel de mult ca și cele de design.

Avantajele măștilor de calorifer constau în faptul că ele pot fi tratate ca piese de mobilier. Deci ai loc de depozitare suplimentar și poți să le integrezi ușor în ambient, poți mări glaful ferestrei sau poți transforma zona într-o banchetă, depinde de tipul și mărimea caloriferelor pe care le ai. E recomandat ca măștile de calorifere din lemn să fie din esențe lemnoase dure, care rezistă la căldură.

Măștile de calorifer pot fi și din MDF, care poate fi vopsit sau înfoliat în ce nuanță vrei

Avantajul acestor măști este prețul mai redus decât al celor din lemn. Un model mic și simplu sub glaf (80 x 80 x 20cm) realizat din lemn masiv sau mdf vopsit sau înfoliat poate să fie compus dintr-un front de placaj traforat sau o rețea din răchită pentru stilul englez (plasă de diferite dimensiuni/densități). O mască cu fronturi masive din lemn și lamele pentru circulația aerului este mai sofisticată și are un cost cel puțin dublu.

Mai nou, anumite firme au lansat linii de măști pentru calorifere, cu dimensiuni standard, la prețuri avantajoase, spre deosebire de prețul unei măști realizate la comandă și cu siguranță vei găsi ceva potrivit, căutând pe internet. Însă dacă îți dorești ceva inedit, personalizat, cu un anumit model grafic sau cu oglindă, te poți inspira din modelele de mai jos.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here