Măști pentru părul gras. Tratamente simple și eficiente pe care le poți face acasă

0

Măști pentru părul gras și soluții pentru podoaba voastră capilară. Să ai părul gras este una dintre cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă o persoană, relatează ego.ro 

Fie că vorbim de femei sau bărbați, nimeni nu își dorește un păr gras inestetic, ce îți dă senzația de neîngrijit. Cu toate astea, există soluții pe care mulți nu le-au descoperit încă. Iată mai jos câteva exemple de măști pentru părul gras.

Măști pentru părul gras

Scalpul produce glande sebacee care sunt responsabile pentru eliberarea de uleiuri naturale menite să hidrateze scalpul și firele de păr.

Evident că, nimeni nu își dorește să aibă un păr uscat, însă părul gras devine cu adevărat o problemă. Astfel că, specialiștii recomandă câteva rețete de măști, care să vă ajute în lupta cu această problemă.

Mască de păr cu ceai verde

Ingrediente

 • Un pahar de apă
 • O jumătate de cană de ceai verde
 • 10 picături de ulei esențial de lămâie (opțional)

Mod de preparare

Amestecați într-o oală ceaiul cu apa, aducându-le la punctul de fierbere. Lăsați preparatul timp de 5 minute să se răcească, apoi aplicați pe scalp, unde trebuie să stea timp de 4 de minute. Clătiți apoi cu apă călduță

Ceaiul verde este un antioxidant natural, care poate curăța cu blândețe scalpul de praf, exces de sebum și bacterii, fără a-l supraîncărca, dar dar și fără să-l usuce.

Mască de păr cu albuș și suc de lămâie

Ingrediente:

 • O lămâie
 • Un albuș de ou

Mod de preparare

Amestecați într-un vas sucul cu albușul unui ou. Aplicați în mod egal, pe toată suprafața scalpului și pe lungimea firului de păr. După 10 minute clătiți cu apă, apoi aplicați șamponul, așa cum o faceți regulat.

Există mai multe beneficii. Lămâia este bogată în acid citric care ajută la eliminarea eficientă a acumulării de produse de styling în păr. DE asemenea, ajută și la excesul de sebum de la nivelul scalpului și al părului. De asemenea, lămâia este eficientă în menținerea echilibrului pH-ului scalpului.

Mască de păr cu oțet din mere și miere de albine

Ingrediente

 • 2 lingurițe de apă călduță
 • 1 linguriță de oțet din mere
 • 1 linguriță de miere

Mod de preparare a măștii

Se amestecă ingredientele într-un vas. Apoi se aplică acest conținut obținut pe suprafața părului. Lăsați să acționeze timp de 10 minute. Clătiți cu apă călduță iar apoi folosiți șamponul.

Mierea de albine ajută la menținerea hidratării pe lungimea firului de păr, fără a-l încărca. De asemenea, mierea este un antioxidant natural care protejează scalpul de infecții sau iritații.

Mască de păr cu aloe vera și lămâie

Aveți nevoie de:

 • O linguriță suc de lămâie
 • 3 lingurițe de gel de aloe vera natural

Amestecați lingurița de suc de lămâie cu 3 lingurițe de gel de aloe vera. Aplicați amestecul pe părul proaspăt spălat. Lăsați apoi timp de 15 minute, după care clătiți părul cu apă călduță.

Atât aloe vera, cât și lămâia, sunt deosebit de eficiente în eliminarea excesului de sebum de la nivelul scalpului, hidratând, în același timp, părul, și lăsându-l mai moale și mai strălucitor.

Mască de păr cu roșii

 • O linguriță de apă
 • O roșie mare

Mod de preparare

Amestecați sucul de roșii cu lingurița de apă. Puneți apoi amestecul pe întreaga suprafață a scalpului, iar apoi masați scalpul. Pune-ți o bonetă pe cap și lăsați amestecul să-și facă efectul timp de 10 minute. Clătiți cu apă caldă, iar apoi folosiți șampnul.

„Roșiile sunt bogate în nutrienți, cum ar fi vitaminele A și C, biotină și antioxidanți, care ajută la întărirea firului de păr, la redarea unui aspect mai mătăsos și strălucitor și la îmbunătățirea circulației sanguine de la nivelul scalpului.

Aciditatea specifică roșiilor poate ajuta la creșterea nivelului pH-ului scalpului, și, prin urmare, la reducerea producției de sebum a glandelor sebacee, motivul pentru care părul poate părea, uneori, gras”, spune specialistul despre beneficiile ingredientelor folosite.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here