Metode rapide pentru curăţarea mobilei din lemn masiv

0

Există un motiv pentru care mobilierul din lemn este considerat o piesă de rezistență în orice locuință. Nu numai că este o opțiune durabilă, dar o piesă de mobilier bine fabricată are elemente de design care nu ies niciodată din trend.

 

Deși poate părea complicat să cureți lemnul, o abordare simplă este întotdeauna cea mai bună. Desigur, va trebui să înveți cum să întreții mobilierul din lemn în mod corect – mai ales dacă alegi piese care sunt realizate manual din material de calitate înaltă. Pentru început, atunci când faci noi achiziții, cere întotdeauna vânzătorului sfaturi despre modul de îngrijire a lemnului. Deoarece fiecare finisaj și tip de lemn este diferit este greu să ai o abordare universală pentru curățarea mobilierului, dar o regulă bună este să începi cu cele mai blânde soluții de curățare și să le adaptezi în funcție de nevoi. De asemenea, este bine să testezi produsele de curățare înainte de a șterge o masă sau un scaun întreg.

 

Urmează pașii de mai jos pentru a te asigura că faci tot ceea ce trebuie pentru a curăța mobila ta!

 

De ce vei avea nevoie?

 

  1. Pânză din microfibră sau cârpă din textil
  2. Săpun de vase incolor
  3. Ceară de mobilă (opțional)
  4. Tifon (opțional)

 

Care sunt pașii?

 

Începe să ștergi mobilierul din lemn cu o cârpă de microfibră puțin umezită pentru a îndepărta praful și murdăria. Nu trebuie să uzi niciodată lemnul, așa că folosește o cârpă uscată după ce o folosești pe cea umedă.

Dacă mobilierul tău din lemn are pete sau reziduuri lipicioase, adaugă o picătură de săpun de vase pe o cârpă din microfibră și testează pe o secțiune minusculă, care nu se vede, pentru a te asigura că finisajul nu va fi afectat. Dacă este în regulă, amestecă doar câteva picături de săpun cu apă și curăță ușor zona murdărită. Evită să folosești prea multă apă și, odată curățat locul, șterge zona cu o altă cârpă din microfibră, uscată.

În situații mai delicate, ar putea fi necesară utilizarea unor alte tipuri de soluții (mai dure). Din nou, încearcă pe o zonă mică pentru a te asigura că nu va fi afectat lemnul. Folosește o mască dacă soluția este toxică și, într-o zonă ventilată, pune soluția pe o cârpă curată și freacă zona lipicioasă.

După ce procesul de curățare s-a terminat, s-ar putea să fie nevoie să iei în considerare și calitatea luciului lemnului. În funcție de mobilierul tău din lemn, poate fi necesar să aplici ceară pentru a-l proteja și a-l ajuta să-și păstreze strălucirea. Folosind un tifon, aplică o ceară semi-solidă (fără silicon) pe mobilierul din lemn. Lasă pasta de ceară să stea pe suprafața de lemn pentru câteva minute înainte de a șterge totul cu o cârpă din microfibră curată. Nu folosi spray-uri deoarece pot lăsa urme care nu se pot curăța.

Conluzionând, așa cum am menționat mai sus, începe întotdeauna cu metoda de curățare cea mai puțin dăunătoare și testează soluția înainte de a o aplica pe întreaga suprafață. În cel mai rău scenariu, dacă îți este teamă să aplici soluții pe lemn, sună la un atelier de reparații de mobilă și întreabă dacă pot oferi o consultație.

Citește șiCum să decorezi un raft de cărți demn de Instagram

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here