Cum să decorezi un raft de cărți demn de Instagram

2

Un raft de cărți decorat frumos este mai mult decât un simplu loc în care să îți depozitezi cărțile, este o reflexie a stilului personal.

Planificarea și aranjarea cărților preferate, a obiectelor de artă și a altor decorațiuni pot fi satisfăcătoare, mai ales când câștigul e dublu – organizare și design plăcut. Dar, cu atât de multe obiecte de aranjat, cum ajungi la echilibrul perfect dintre dezordine și o aranjare atentă a obiectelor?

Care este cheia pentru a evita supraaglomerarea?

Gruparea este cel mai bun mod de a împiedica o mulțime de lucruri individuale să pară dezordine. Așază laolaltă mai multe cărți mari pe orizontală și păstrează cărți mai mici într-un grup. Dacă ai o mulțime de articole de decor pe care dorești să le adaugi, nu le lipi pe fiecare raft într-o linie – alege o zonă și grupează câte 3-5 împreună.

Câteva obiecte într-un grup frumos, cu puțin spațiu în jurul lor, permite ochiului să le aprecieze mai mult decât miliarde de lucruri pe un raft, unde mintea vede doar dezordine.

Aranjament codat în culori

Dacă una dintre pasiunile tale este aranjarea culorilor, ia în considerare contextul actual al vieții tale înainte de a te angaja la un proiect atât de complex. Acest lucru necesită destul de mult timp și va necesita o cantitate enormă de răbdare pentru a-l înțelege corect. Copiii care vin și merg cu cărți zilnic ar putea să îți distrugă aranjamentul construit atent în cel mai scurt timp.

De asemenea, odată cu nuanța care dictează modul în care sunt organizate cărțile, toate celelalte sisteme vor trebui să parcurgă calea, cum ar fi aranjarea cărților după gen, subiect, dimensiune sau după autor.

Care sunt „must have-urile” pentru decorul unui raft de cărți?

Fă-l personal! Câteva imagini sau picturi înrămate, ori piese sentimentale îl vor păstra real și nu îl vor face să arate ca o bibliotecă școlară.

Include ceva vechi pentru a asigura autenticitatea. Tot ce este nou arată plictisitor și fals. Include câteva cărți cu urechi pentru câini sau pisici și chiar cărți cu imagini vechi din copilărie. Scoate de la naftalină albumele foto vechi și oferă oamenilor posibilitatea de a le lua din bibliotecă și de a râde.

Un obiect viu sau o carte colorată poate fi doza de viață atât de care are nevoie camera ta. Devine un punct focal și nu este un angajament mare, precum o canapea roșie. Observă, de exemplu, accentele de albastru din biblioteca mică, în imaginea de mai jos.

Când aranjezi decorul, reține că mai puțin înseamnă mai mult („less is more”). Dacă ai mai multe lucruri decât spațiu disponibil, ia în considerare schimbarea acestora în fiecare sezon. Nu vorbim aici de minimalism, ci doar de reținere.

Gândește-te la rafturi ca fiind un cântar – trebuie să echilibrezi fiecare parte, partea superioară și inferioară.

Combină stilul cu funcționalitatea

Începe cu must-urile și așază-le pe rafturi pe rând, apoi îndepărtează-te puțin și dă-ți voie să simți ce mai este nevoie să adaugi. Dacă ai o stivă de cărți orizontale în partea dreaptă, fă una și în stânga, un raft mai sus. Așază un grup de obiecte în mijloc, pe un raft, adaugă un obiect la dreapta și la stânga pe alte rafturi.

Continuă să faci pasul înapoi până când ești fericit! Ceea ce a mai rămas merge într-un dulap sau într-o cutie de carton, până vrei să faci rotația decorațiunilor.

Citește și Trucuri decorative și soluții de depozitare pentru holuri mici și înguste

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here