Curățenie impecabilă la presiune maximă – mic ghid al spălătoarelor cu presiune

0
Spalator STIHL din gama RE

Dacă v-ați pus vreodată problema să vă achiziționați un spălător cu înaltă presiune, ghidul prezentat vă va ajuta să vă hotărâți asupra unui model. Dacă va aflați în categoria celor care nu s-au gândit până acum să cumpere un astfel de utilaj, atunci vă veți convinge cât poate fi de util la casa omului. Chiar dacă astfel de echipamente le vedem doar la spălătoriile auto, ele pot fi achiziționate de către orice tip de utilizator și folosite la fel de ușor ca un aspirator sau un uscător de păr. Producătorul german STIHL a proiectat nu mai puțin de 13 modele de astfel de spălătoare pentru toate tipurile de necesități, disponibile și în România. De la simpla spălare a mașinii, la îndepărtarea murdăriei din curți și până la lucrări complicate de curățenie în spații industriale, pe șantiere sau agricultură, aceste echipamente sunt concepute să ofere maxim de anduranță, pentru orice tip de utilizator, casnic sau profesionist.

PUB: curățenie primăvara redusă cu 50%. Vezi acum pe eMAG despre ce e vorba

Spălătoria auto de acasă

Spalator cu presiune STIHL din gama RE

În perioada care urmează vom vizita mai des spălătoriile auto. Oricât de “eco” ar fi acestea, zgârieturile pe vopseaua autoturismului apar inevitabil și nu din cauza substanțelor și echipamentelor folosite, ci a personalului neglijent. Mai mult, observi și zone care nu sunt curățate așa cum ar trebui. Așa ajungi la concluzia că cel mai bine îți speli singur mașina pentru că tu vei avea cea mai mare grija și la aplicarea substanțelor de curățare, dar și la uscare și stergere.

Nu mai rămâne decât decizia de a cumpăra un echipament de spălat cu înaltă presiune cu care să-ți îngrijești singur mașina, ori de câte ori dorești, fără a mai sta la coadă la spălătorie și fără să mai ai emoții că va ieși zgâriată sau cu pete. STIHL rezolvă și această problemă printr-o gamă largă de utilaje cu înaltă presiune numită generic “RE”, cu diverse variante de putere a motoarelor și grade de accesorizare.

Gama de utilaje RE de la STIHL este deschisă de trei modele apropiate din punct de vedere al presiunii de lucru RE88, RE 98, RE 109, urmate RE 119 si RE 129 Plus. RE 88 este cel mai mic spălător STIHL, cu o presiune de maxim 100 bari. Următoarele două înregistrează o valoare de maxim 110 bari, pe motoare electrice de 1.7 kw, în timp ce RE 119 își adaugă 15 bari prin motorul de 2,1 kw. Modelul 129 Plus generează o presiune de 135 de bari.

PUB: curațenie primăvara redusă cu 50%. Vezi acum pe eMAG despre ce e vorba

Igienizarea aleilor și teraselor

Spalator cu presiune STIHL din gama RE

Cine își achiziționează un RE de la STIHL și locuiește la casă are un dublu avantaj pentru că aceste echipamente se folosesc la fel de bine la curățatul mobilierului de grădină, a treptelor, teraselor sau cailor de acces. Din acest motiv, produsele au în configurațiile opționale perii unghiulare pentru curățarea locurilor greu accesibile, prelungitoare de furtun, filtre de apă. Pentru curțile unde nu există presiune la apă, unui RE i se poate adapta un set de aspirare, cu o lungime de 3 m, care poate trage apa dintr-o cisternă sau un butoi cu apă de ploaie.

 PUB: curațenie primăvara redusă cu 50%. Vezi acum pe eMAG despre ce e vorba

Spălătoare STIHL cu echipare de serie arhi-suficientă

Toate modelele RE sunt dotate cu suficiente accesorii funcționale, gândite de producătorul german în cele mai mici detalii. Numeroasele caracteristici de echipare inteligente vă fac munca şi manevrarea acestor utilaje confortabile şi uşoare.

Cateva funcționalități standard ale unui spălător STIHL, care par insignifiante, însă care vă vor face munca extrem de  ușoară: mânerul telescopic din aluminiu, sistemele de prindere a accesoriilor în carcasă, suportul pentru cablul de alimentare, duză plată reglabilă, capacul frontal rabatabil, cu locaş pentru duze, mânerul de transport din aluminiu, setul de pulverizare a detergentului, Cuplajul anti-răsucire.

Locul special al profesioniștilor – ce spălătoare folosesc aceștia

Spalator STIHL din gama RE

Pentru utilizarea profesională, STIHL a conceput 6 modele de curățătoare care folosesc atât motoare electrice, cât și pe benzină.

Utilajele profesionale cu motor electric sunt RE 232, RE 282 Plus, RE 362, RE 462 Plus, RB302 și RB 402 Plus, care generează o presiune înaltă a apei,  pentru cele mai complicate lucrări de curățire în domeniul industrial, agricultură sau construcții.

Cele două modele RE 232 si RE 282 Plus diferă prin putere. Primul folosește un motor electric de 3,3 kw, în timp ce al doilea model dispune de 3,5 kw, alimentarea făcându-se la 400V. Presiunea de lucru variază între 60 si 160 bari, în funcție de necesitățile lucrării. Modelul RE 362 ajunge la 180 de bari, iar RE 462 Plus mai are o rezervă de putere, atingând 220 de bari, în “forjă” maximă. Pentru ambele modele presiunea de lucru este reglabilă atât de la duză, cât şi de la aparat.

Curățătoarele cu presiune din gama STIHL, care folosesc motoare pe benzină sunt RB302 și RB402 Plus. Adevărate super-mașini de curățat, cele două modele generează  jeturi extrem de puternice de apă, de 140 de bari (RB 302) și 230 bari (RB 402). Aceste utilaje sunt folosite cel mai des pe șantiere sau pentru curățarea echipamentelor agricole.

PUB: curațenie primăvara redusă cu 50%. Vezi acum pe eMAG despre ce e vorba

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here