Michelle McKinney creează sculpturi rafinate de metal inspirate din natură

0

Michelle McKinney a început cariera în design de bijuterii, apoi și-a schimbat viziunea creând opere de artă și sculpturi contemporane după ce a descoperit o metodă de prelucrare a materialelor industriale din metal. Aceste metale extrem de maleabile au o calitate translucidă, pot fi ușor îndoite cu mâna și se pot tăia cu foarfeca. Inspirată de efemeritatea naturii, artista îmbină fragilitatea acesteia cu puterea și durabilitatea metalelor țesute sub forma unei plase metalice.

Originară din Marea Britanie, Mckinney  creează sculpturi fine din materiale industriale cu forme inspirate din natură și modelează fiecare formă de plasă de cupru, alamă, oțel care apoi sunt colorate și asamblate  în adevarate obiecte de artă.

Materialul în sine pare diferit de fiecare dată când lucrează cu el. Când piesele sunt finalizate, se crează umbre și forme dinamice pe un fundal alb, punându-se în evidență imagini 3D. Îi place modul de a avea o idee în minte și apoi, treptat, această idee să devină realitate, un lucru fizic în dimensiuni 3D pe care îl poate atinge, manipula și forma.

 

Extrem de încântată de natură și de schimbarea anotimpurilor, Michelle a pornit de la această perspectivă de gândire care s-a aflat în spatele creațiilor sale rafinate. Astfel a încercat să capteze un moment din natură ca de exemplu deschiderea unei flori sau zborul unui fluture în timpul verii. Cele mai multe dintre creațiile ei sunt inspirate de anotimpul toamna, probabil și anotimpul preferat al artistei.

 

Acest joc între atemporal și o perioadă determinată se află în centrul activității lui Michelle. Cu toate acestea, liniștea și ordinea oferite de lucrările sale nu se pot separa de zgomotul din natură.

Lucrările lui Michelle sunt de obicei în format tip tablou sau suspendate pe perete sau de plafon. Majoritatea obiectelor au ca dimensiune aproximativ un metru pătrat, iar costurile sunt cuprinse între 3.000-5.000 lire sterline.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: bilsandrye.com, boredpanda.com, design-dautore.com, morgandaviesart.com, skylightrain.com, wookmark.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here