Mini Cooper S cu pachetul John Cooper Works Chili – „criminala” pentru hipsteriţe

5

De ce „criminală”? De ce pentru hipsteriţe? Iată câteva dintre motivele pentru care această MINIatură, care nu mă atrăgea deloc, m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de ea, încă de la primul sunet al motorului.

Săptămâna trecută am avut plăcerea să fac cunoştinţă cu o Mini, pe cât de Mini pe atât de energică, jucăuşă şi surprinzătoare. Am fost reticentă la vestea că voi conduce un MINI Cooper după ce mă obişnuisem cu SUV-uleţe automate, însă dacă mi-a fost dat să încerc şi ceva cu adevărat de „fetiţe pudice”, pentru oraşe aglomerate, am zis să nu refuz.

Mare îmi fu mirarea când am pătruns în interiorul ei, dar şi mai mare după ce am pornit-o. Maşinuţa nu doar că m-a lăsat perplexă pe mine, dar şi pe prietenii mei. Mititica, pentru că este în trei uşi şi nu măsoară mult nici în lungime, nici în înălţime, a reuşit printr-o jumătate de apăsare pe acceleraţie să mă bage în scaun, la propriu. Şi acolo am rămas. Un zâmbet tâmp mi-a acoperit faţa în timp ce eram cu piciorul pe acceleraţie. Sunetul motorului m-a făcut să vărs o lacrimă de fericire în colţul ochiului. Mă simţeam ca la raliu, pe bune!

Din ziua aia Mini Cooper S cu pachetul John Cooper Works Chili s-a dovedit a fi nu doar prinţesa şoselelor, dar mai ales a plecării de la semafor. Pe benzină, cu un motor de 2.0 litri TURBO, de aproape 200 de cai, reuşea în 6 secunde să atingă suta. M-am îndrăgostit. Oricine ar fi prins curaj la volanul ei pentru că era „fugară” de-a binelea.

SPORT MODE

Mai mult, modul Sport nu doar că te împingea la slalomuri şi liniuţe involuntare în trafic, dar şi la „alergări de cursă lungă şi în linie dreaptă” (by the way, eu am inventat denumirea asta).  Aşa că am scos-o pe autostradă, noaptea, la lăsarea întunericului deplin (de reţinut faptul că era noapte, nimeni pe stradă şi că aveam o viteză legală pentru autostradă. Da? :)) ).

Am testat-o ca să-i verific confortabilitatea la drum lung, în cazul în care voiam să ajung la moldovenii mei. Și m-a surprins. În Sport Mode suspensiile i se întăreau, iar fiecare denivelare sau groapă din asfaltul românesc îmi tăbăcea tot mai tare posteriorul. Se vede că o întreagă echipă de raliu pentru circuit s-a ocupat de maşina asta.

M-a întristat un pic, însă zâmbetul îmi revenea rapid când frânam. ‘Nea Cooper ştie! Nu degeaba i-a mai adăugat 40 de cai. Auzeam supapele cum se deschideau şi se închideau la loc, iar asta m-a speriat. În primă fază, în pustietatea aia, am crezut că sunt fantome care-mi bat în portiere… aşa văzusem într-un filmuleţ pe Youtube.

Date fiind rezultatele testului, nu doar că maşina este „criminală” şi „năucitoare”, dar cu siguranţă te mai lasă şi uşor fără permis. MINImaşina asta promite distracţie multă şi pentru asta o dedic hipsteriţelor. Nu e mainstream, are capacitatea de a întoarce capetele celorlalţi (pentru că zgomot nebun!) plus că are ditamai dotările inside. :O

Discoteca din interior

Interiorul, dragelor, este SUUUUPER dotat. Nu doar că butonul de START & STOP se activează ca flapsurile unui avion, dar mai are şi tot felul de luminiţe ambientale pe care le schimbi cum vrei tu. Sunt sigură că a fost creată pentru oameni cărora le place muzica electronică, în special. Luminiţele colorate şi boxele puternice, transformă maşina într-o adevărată MINIdiscotecă pe roţi. E o nebunie ce se întâmplă în ea!

Pe lângă schimbătorul de viteze automat care arată ca un joystick uşor de manevrat, MINI-ul S mai are şi trei ceasuri care indică presiunea turbinei, a uleiului şi un cronometru (cred), în cazul în care vrei să-ţi “faci de cap”.

Nu degeaba o maşinuţă aşa mică a reuşit să cucerească 50 de oameni, cu modelele MINI S, care au cumpărat-o într-un singur an, dintre care 10 doar modelul Cooper S. Încă un motiv pentru care îl dedic hipsteriţelor tinere şi celor cărora le place să lenevească în pat până după 12:00 ziua. Iar dacă mai lucrezi şi în advertising, probabil că ţi-l poţi şi permite. Preţul e pe măsura dotărilor! :))

MINI Cooper are cel mai potrivit slogan ever: “Automobil mic, distracţie mare”. Chiar aşa e!

După zilele nebune în care m-am plimbat cu MINIbolidul, m-am gândit că cel mai potrivit nume i-ar fi MINI SOOPER :))

Feti, v-am pupat, ca la Moldova!

VEZI Outlander cu transmisie automată – maşina femeilor puternice

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here